Haberler

Herkes Gizemli Bakanı Arıyor

AKP Hakkındaki Kapatma Davası Konusunda 'İsimsiz' Konuşmasıyla İktidarı Uyaran Gizemli Bakan AKP'de Günün Konusu Oldu.

AKP hakkındaki kapatma davası konusunda "isimsiz" konuşmasıyla iktidarı uyaran gizemli bakan AKP’de günün konusu oldu.

Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila’nın, kaynağını adını belirtmeden yayımladığı röportajdaki "Bizim de hatalarımız oldu. Bazı bakanlar değişmeli. Gerekirse bu konu MGK’da da görüşülür. Siyasette AKP’nin varlığını tehdit görenler, yokluğunun sonuçlarını da hesap etmeli. AKP ve DTP kapatılırsa Güneydoğu’da seçmenin dörtte üçü nereye oy verecek?" mesajları AKP’de dalga dalga yayıldı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in de Fortune Dergisi’nde benzer açıklamalar yapması üzerine gözler bu bakana çevrildi. Çiçek, önceki gün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından "O bakan siz misiniz?" sorusunu yanıtsız bıraktı.

GRUPTA GÖRÜNMEDİ Çiçek’in dün AKP grup toplantısına da katılmaması kulisleri hareketlendirdi. Internet sitelerinde dün "Başbakan, Çiçek’le yollarını ayırdı" başlıklı haberlerin çıkması üzerine Cemil Çiçek Meclis’te kendini gösterdi. İktidar kulisine gelen Çiçek, milletvekillerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Milletvekilleri gruplar halinde Çiçek’i yanlarına çekip sohbet etmeye çalışırken, gazeteciler de sorular yöneltti. Çiçek, grup toplantısına katılmamasının ön savunma çalışmasının yoğunluğundan kaynaklandığını söyledi. "Başbakan’la yolları ayrıldı" haberine "Kim eteğinde ne taş varsa döksün" yanıtını veren Çiçek, "O bakan siz misiniz?" sorusunu yine "Ben burada basın toplantısı yapmıyorum" diyerek geçiştirdi.

İKİ ESKİ BAKANDAN İMALI YANIT Çiçek’le birlikte kulislerde adı geçen iki AKP’linin sorulara verdiği yanıtlar da konuşan kişiye yönelik mesaj olarak algılandı. Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "Bu tür konuşmalar tarzım değil. Beni tanıyan bilir. Ben yıllardır, siyaset yapıyorum. Kapalı kapılar ardında konuşmak tarzım değil. Konuşursam en azından kim olduğumu söylerim. Ama konuşan kimse bellidir" dedi. Eski bakanlardan Bayburt Milletvekili Ülkü Gökalp Güney ise "Ben bu tür konuşmaları yapmam. Fikret Bila beni, ben Fikret Bila’yı iyi tanırım. Benim isim vermeden konuşmayacağımı iyi bilir. Ben eleştirilerim olursa açık ve net yaparım" diye konuştu.

Birlikteyiz pozu

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’na gelen Devlet Bakanı Cemil Çiçek ile sohbet etti. Önce arka sırada oturan Bakan Çiçek, daha sonra ön sıraya gelerek Erdoğan’ın yanına oturdu. Çiçek ve Erdoğan medyada çıkan haberleri yalanlarcasına yanyana oturup sohbet etti. Ancak Erdoğan’ın yorgun ve sıkıntılı olduğu dikkati çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title