Haberler

Her Selden Sonra Benzer Açıklamalar

Samsun'da son 10 yıl içerisinde 3 kez meydana gelen sel felaketlerinin ardından yapılan benzer açıklamalar dikkati çekiyor.2007'de 1 kişinin hayatını kaybettiği ve metrekareye 90 kilogram yağmurun düştüğü sel felaketinin ardından yetkililer, "Bu"...

Samsun'da son 10 yıl içerisinde 3 kez meydana gelen sel felaketlerinin ardından yapılan benzer açıklamalar dikkati çekiyor. 2007'de 1 kişinin hayatını kaybettiği ve metrekareye 90 kilogram yağmurun düştüğü sel felaketinin ardından yetkililer, "Bu tür felaketler 40 yılda bir görülür" derken; metrekareye 70 kilogram yağmurun düştüğü ve 12 kişinin hayatını kaybettiği geçen Çarşamba günü meydana gelen sel felaketinin ardından ise Vali Hüseyin Aksoy, "Buradaki yağış miktarı neredeyse 5 bin yılda bir belki gelebilecek boyutta" dedi. 2005 yılında da metrekareye 113.2 kilogram yağmur düşmüştü.

Samsun'da son 10 yılda 3 büyük sel felaketi yaşandı. Can kayıplarını da beraberinde getiren felaketlerin ardından devlet yetkilileri hep benzer açıklamaları yaparak yaşananları afete bağladı. Her selin ardından "Bu tür felaketler 40 yılda bir görülür, 50 yılda bir görülür" açıklamaları yapılırken; geçen Çarşamba günü 12 kişinin hayatını kaybettiği selin ardından de benzer konuşmalar yapıldı.

İlk olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 24 saatte metrekareye 70 kilogram yağmur düştüğünü ve bunun mevsim normalleri üzerinde olduğunu belirtti. Daha sonra Vali Hüseyin Aksoy, dün yaptığı basın toplantısında, bunun bir doğal afet olduğunu belirterek, "Buradaki yağış miktarı neredeyse 5 bin yılda bir belki gelebilecek boyutta. Ön görülenin çok çok üstünde bir yağış miktarının olduğu ortaya çıktı" dedi.

23 Ağustos 2007'de meydana gelen ve 24 saatte metrekareye 90 kilogram yağmurun düştüğü, 1 kişinin de hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından da dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, kentte inceleme yaparken felaketin büyüklüğüne değinerek, "Bu tür felaketler 40 yılda bir görülür" demişti.

90 kilogram yağmurun düştüğü 2007'deki sel felaketinin ardından bir açıklama yapan Meteoroloji İşleri Hava Tahminleri Şube Müdürü Murat Şahin de, Samsun'a 28 Ağustos 2005 tarihinde 24 saatte metrekareye 113.2 kilogram yağmur düştüğünü belirtmişti. Neredeyse her üç yılda bir büyük bir yağmur ile karşılaşan Samsun'da devlet yetkililerinin rakamları abartarak açıklaması ise dikkat çekti.

Bütün yaşanan sel felaketlerinde daha önce dere olan ve sonradan cadde, sokak olarak değiştirilen, Ağabali Caddesi, Baruthane Mahallesi, Barış Bulvarı, Yılanlı Dere mevkiinde, derelerin taşması sonucu ortaya çıkması ise altyapı yetersizliğini gösteriyor. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Aksoy Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title