Haberler

    Her Koşula Dayanıklı Ricoh Wg-M1 Aksiyon Kamera

    Ekstrem spor meraklılarına her yerde eşlik eden aksiyon kameralara yeni bir ürün daha eklendi, Ricoh WG-M1 modeli geliyor.

    Ekstrem spor meraklılarına her yerde eşlik eden aksiyon kameralara yeni bir ürün daha eklendi, Ricoh WG-M1 modeli geliyor.

    Aksiyon kamera denildiğinde akla hemen GoPro ve müthiş çekilmiş hareketli doğa sporları videoları geliyor. Ama tabii GoPro bu alanda tek başına değil, mesela Polaroid firması bile son ürünü Cube ile aksiyon kamera pazarına giriş yaptı. Son katılan oyuncu Ricoh'un işi epey zor olacak.

    Ricoh firmasını dünya çapında ofis cihazları, yazıcılar, tarayıcılar, profesyonel baskı ve doküman yönetim çözümleri ile tanıyoruz. Ama fotoğraf meraklıları firmayı daha çok ünlü Pentax markası üzerinden biliyorlar. Japon markası Pentax kaliteli DLSR makineleri, lensleri ve çeşitli optik aksesuarları ile küresel fotoğrafçılık pazarında yeri olan bir isim.

    İşte son zamanlarda genişleyen aksiyon kamera ürünlerine şimdi de Ricoh WG-M1 modeli ekleniyor. Eğer hem iyi görüntü, hem performans, hem de her türlü doğa koşuluna karşı duracak bir aksiyon kamerası arıyorsanız, Ricoh'un bu ürünü ilginizi çekebilir.

    14 MP CMOS sensörü ve saniyede 10 kare fotoğraf çekebilme özelliğine, 160 derece görüntü alabilen lensini ekleyince ortaya fena bir cihaz çıkmıyor. Farklı çekim açısı seçenekleri sunan WG-M1, 1920 x 1080 çözünürlükte ve saniyede 30 kare ile Full HD video da kaydedebiliyor. Ama asıl dikkat çeken yeteneği, özel su geçirmez ve darbe korumalı kasası. Ricoh WG-M1 kamera suyun altında 10 metreye kadar ve 2 metreden düşüşlere karşı dayanıklı. -10 derece soğukta bile sorunsuz çalışabiliyor.

    Böylece kameraya ekstra kılıf veya parça takmanıza gerek kalmıyor. İki yanındaki büyük butonlar ile eldivenle bile kullanması kolay. Üzerinde 1.5 inç LCD ekran ve Wi-Fi desteği var. Akıllı telefonlar veya tabletlere bağlanıp uzaktan kumanda gibi kullanabilirsiniz. Depo için ise microSD veya SDHC kart takmak mümkün. Hareket algılama özelliği, kareye birisi girdiği anda kayıt yapmaya başlama fırsatı veriyor. Ricoh WG-M1 aksiyon kamera ABD'de Ekim ayında piyasada olacak ve 300 Dolar'a alınabilecek.

    Cihazı beklerken şu anda piyasada olan Sony HDR AS30V ve GoPro Hero 2 ürünleri arasındaki karşılaştırmayı bu linke tıklayarak okuyabilirsiniz.

    The post Her Koşula Dayanıklı Ricoh WG-M1 Aksiyon Kamera appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Pentax Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title