Haberler

HDP'ye AB ve Kalkınma Bakanlığı Düştü

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu 63. Seçim Hükümeti'nde Avrupa Birliği ve Kalkınma Bakanlığı HDP'li vekillere düştü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayını aldıktan sonra yeni Bakanlar Kurulu'nu açıkladı. Kurulan yeni kabinede HDP'li milletvekillerine hangi bakanlıkların düşeceği çok tartışılıyordu. Açıklanan listeyle bu soru da yanıtını buldu.

HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca Avrupa Birliği Bakanı, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan Kalkınma Bakanı oldu. HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise bakanlık teklifini kabul etmediğini daha önceden açıklamıştı.

MGK'DA YOKLAR

HDP'nin MGK'ya girip girmeyeceği konusu ise yine tartışma konularından biriydi. HDP'lilerin görev aldığı bakanlıklar MGK'ya katılmıyor. HDP'li bakanlar 2 Eylül'deki Milli Güvenlik Kurulu toplantısında olamayacak.

MÜSLÜM DOĞAN KİMDİR?

15 Ekim 1959 tarihinde Sivas'ın Divriği ilçesinde dünyaya geldi. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden mezun oldu. Gazi Üniversitesi Şehir Plancılığı Bölümünde yüksek lisans yaptı. Uzun yıllar SGK'da şube müdürlüğü ve daire başkan vekilliği yaptıktan sonra 2012 de emekli oldu. HDP'nin kuruluşunda yer aldı ve ilk dönem MYK üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası GYK üyeliği, Divriği Derneği Başkanlığı ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanlığı yaptı. Alevilik konusunda ve mesleki nitelikte çok sayıda yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

2015 Genel Seçimleri HDP 25. Dönem milletvekilidir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

ALİ HAYDAR KONCA KİMDİR?

7 Haziran seçimlerinde Kocaeli'den HDP milletvekili seçilen Konca Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1971 yılında mezun olduktan sonra kaymakamlık sınavını kazanarak bazı ilçelerde kaymakamlık yapmış, 12 Eylül darbesinden sonra görevden uzaklaştırılmıştı. Vartolu olan ve bir dönem Kocaeli İnsan Hakları Derneği başkanlığı da yapan Konca, 1989 yılındaki yerel seçimde SHP'den belediye meclis üyesi seçilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Ali Haydar Konca Ahmet Davutoğlu Müslüm Doğan Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500

Yorumlar (111)

Neolursanol insan ol:

Yaşasın hdp

139
67
yanıtYanıtla
aga61:

Mhp ve chp sayesinde hdp bakanlik almistir yuh olsun.

112
80
yanıtYanıtla
yalancı düşmanı:

hdp ye bakanlık veren akp değil mi ey idiot. .

yanıt18
yanıt78
devaj:

sakamisiniz siz ya o ona sunu vermis yok bu ona sunu vermis mallar ben oy verdim bakan oldular simdi dagilin

yanıt12
yanıt7
Asabi:

Yalancı düşmanı denen şhs. Kanunu iyi oku burada saf vs durumuna düşme

yanıt0
yanıt0
bursali:

bunlari meclise sokanin allah belasini versin

47
97
yanıtYanıtla
abc:

Biri devlet bahcelimi dedi

yanıt36
yanıt17
BAJAR KARAER:

Ulan top sen git işine bak ugrasma siyasetle

yanıt2
yanıt0
reis bey60:

hdplilerin ikiside özgeçmislerine bakılırsa kızılbaş-kürt galiba..ulan bahceli senin yüzünden kürt-kızılbaşlar bakan oldu yazıklar olsun sana.

42
85
yanıtYanıtla
objektif:

peki bunlar kürt kızılbaşsa bunları bakan yapan akp değil mi ey geri zekalı. . kürt kızılbaşlar ne yaptı ki. .

yanıt17
yanıt51
Tüm 111 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title