Haberler

HDP İki KCK'lı İçin Harekete Geçti

Güncelleme:

HDP'nin seçim beyannamesinde, "Başkanlık sistemine karşı olunduğunu" açık biçimde belirteceği öğrenildi. Partide, Avrupa'daki KCK yöneticileri Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal'ın adaylığı da tartışılıyor. Bu isimlerin tutuklanmama güvencesi verilmesi halinde aday olabilecekleri, Siirt ve Van'dan aday gösterilebilecekleri belirtiliyor.

ALEVİLER TEMSİL EDİLECEK

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, HDP'nin seçim beyannamesinde Alevilerin taleplerinin dikkate alınması konusunda kapsamlı bir bölümün yer alacağını belirtti. Buldan, "Biz Alevi temsilini önemsediğimiz için seçilebilir yerlerden Alevilerin ortak belirlediği bir iki ismi listemizde aday olarak göstereceğiz" dedi.

KADINLAR İÇİN AYRI BEYANNAME OLACAK

Buldan, kadınlar için ayrı bir seçim beyannamesi hazırlanacağını ifade ederek Kadın Bakanlığı'nın kurulmasıyla ilgili taleplerin seçim beyannamesine gireceğine söyledi. Buldan, beyannamede başkanlık sistemine HDP'nin karşı duruşunun da vurgulanacağını açıkladı.

İKİ İSİM İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA

Avrupa'da yaşayan seçmeni teşvik edecek çalışmalar yapıldığını söyleyen Buldan, eş başkan ve vekillerin Avrupa'ya gideceğini söyledi. Avrupa'dan 400 bine yakın oy beklediklerini açıklayan Buldan, bunun neredeyse yarım puan anlamına geldiğine dikkati çekti.

HDP aday listesine son şekli verilirken, daha önce adaylıkları kamuoyunda tartışılan KCK yöneticileri Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal'ın durumuyla ilgili değerlendirmeler yapılıyor. Edinilen bilgiye göre HDP, Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tutuklanmama güvencesi verdiği Aydar ve Kartal'ın dönüşte başka bir sorun yaşayıp yaşamayacağı konusunda hükümetle de görüşmeler yapıyor. Gerekli güvencenin alınması halinde Aydar'ın memleketi Siirt'ten, Kartal'ın da memleketi Van'dan aday gösterilmesi bekleniyor.

PİR ADI ÖNE ÇIKTI

Diyarbakır'da Fikri Sönmez'in oğlu Naci Sönmez ismi öne çıkarken, ikinci Karadenizli'nin ismi de kulislerde konuşuluyor. 12 Eylül döneminde Diyarbakır cezaevi'nde açlık grevi yaparken hayatını kaybeden Kemal Pir'in yeğeni Ziya Pir'ın adı HDP'nin Diyarbakır adayları arasında geçiyor. DTK Eş Başkanı Hatip Dicle'nin vekil olmak istemediğini belirtmesine rağmen ismi hala konuşuluyor. Bu arada HDP'den yapılan yazılı açıklamada milletvekili adaylarına ilişkin medyada daha önce çıkan haberlerin gerçekle ilgisi olmadığı, çalışmaların devam ettiği belirtildi. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Zübeyir Aydar Pervin Buldan Remzi Kartal Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (21)

MİKSİ AŞİRETİmobilWeb@haberler.com:

Remzi Kartal Bruki Aşireti içinde kendini bu davaya adamış ve sürgün yemiş çok önemli bilgili bi şahıs ve liderdir.

34
6
yanıtYanıtla
Malatya:

ulan bunlar Aleviliği temsil edemez Müslümanlığı temsil edemez. . . . Bunlar namaz abdest bilmez göstermelik bilse de din devlet millet düşmanı ermeni uşağı bunlar. . . Bunlara ne gerçek Aleviler ne gerçek kürtler ne Kendini insan olarak görenler oy verip peşinden gider. . . . . Bunlar insan yerine konulamaz ırkçı ayrımcı terörist yapı. . .

6
24
yanıtYanıtla
zaza çolig:

ula dingil malatyalı başkasının dinini namazını sorgulayacağına başın secde görsün. dingil sen kürt halkının dinini sorgulayamazsın. dini en iyi bilen millettir. allahım ya angut bunlar dini bana öğreten papaz gibisiniz.

yanıt11
yanıt0
Yabanci:

Acaba sen ve senin gibileri bunlardan birisini tanisma sansine elde edebildinizmi

yanıt5
yanıt0
Murom@m.m:

Önce sen insan olda sonra baskalarindan bekle

yanıt0
yanıt0
MALATYA:

Ben kürdüm urfayada gittim karsa van Şırnak batman mardin gezdim buraları peygamberler şehri güzelim urfanın her köşesi tekel büfesi gizli evlerde neler dönüyor. . . . Vatana kasteden iahanet içerisinde ki birinin kıldığı namaza da güvenilmez insanlığınada. . . . . Merak etmeyin gerçekten sağlam kürt kardeşlerimizde var vatana kastetmeyen . . . . .

yanıt0
yanıt1
DARA:

MALATYA: . . . . . . . . . BEN MALATYALI. . . . KIZILBAŞ ve DOTLUK EŞİTLİK TEMELİNDE KÜRTLERİN ( ve BÜTÜN HALKların ) ÖZGÜRLÜĞÜNDEN YANAYIM. . . OYUM HDPye . . SEN MUTLAKA HAMİDO KĞRTLERİNDEN OLMALISIN . . . GEÇMİŞİNİ ARAŞTIRSAN . . . YAVUZ SELİMin KATLETTİĞİ . . . DEFALARCA OSMANLIYA BAŞKALDIRAN . . KENDİLERİNE '' SERSORAN '' yani KIZILBAŞ DİYEN . . . ONURLU KÜRTLERİN ONURSUZ BİR TORUNU OLDUĞUNU GÖRÜRSÜN . . .

yanıt0
yanıt0
dumrul:

HDP katil öcalandan soyutlanamdığı ondan bağımsız hareket etmediği sürece demokratik ve siyasal parti olamaz şşimdilik sadece öcalanın siyasi sözcüsü o partiye verilen her oy terörün tekrar canlanmasına destek vermektir.

2
20
yanıtYanıtla
erganili:

Insallah meclise girmesiniz

3
16
yanıtYanıtla
berlin:

isabetli olur ikiside değerlidir türkiye demokrarisi için

14
5
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title