Haberler

Demirtaş: Gülen Cemaatinin En Büyük Zararını Görmüş Olan Biziz

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili, "Gülen Cemaati'nin en fazla darbesini yemiş, en büyük zararını görmüş olan biziz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Gülen cemaatinin en fazla darbesini yemiş, en büyük zararını görmüş olan biziz." açıklmasında bulundu.

"VAHŞET GÖRÜNTÜLERİ İLK DEĞİL"

Partisinin Bursa İl Başkanlığı tarafından Ataevler Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen dayanışma yemeğine katılan Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de 15 Temmuz gecesi başlayan darbe girişimiyle birlikte vahşet tablolarının ortaya çıktığı günlere tanıklık ettiklerini, bunun bu ülkede ilk olmadığını, geçmişte de buna benzer görüntülerin yaşandığını söyledi.

"DARBENİN KARŞISINDA OLACAĞIZ"

Demirtaş, geçmişte olduğu gibi bugün de darbenin, cuntanın karşısında olacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Halkın iradesini hiçe sayan, sivil, masum insanları tanklarla uçaklarla bombalayan katliamcı zihniyetin karşısında olacağız. Hiçbir gerekçe, mazeret sunmadan 'ama veya ancak' demeden hiçbir şekilde mazerete sığınmadan darbenin karşısında olacağız. İlk saatlerden itibaren de tutumumuz buydu. Çok şükür Türkiye'nin neredeyse tamamına yakını zaten bu duygu, bu düşünce etrafında birleşti. Ülkedeki yönetim ne kadar yanlış olursa olsun, yaptıkları ne kadar hatalı olursa olsun muhalefet olarak eleştirilerimiz ne kadar yüksek olursa olsun sonuçta beğeniriz, beğenmeyiz, adil bir seçim olmuştur ya da olmamıştır ama görevde olan bir yönetime askeri darbe ile müdahalenin hiçbir makul gerekçesi olamaz. Bizim tavrımız budur. Yarın aynı şey olsun, HDP'nin tavrı yine değişmez."

"BİZ BUNU DAHA ÖNCE SÖYLEMİŞTİK"

Türkiye'de, Kürt sorununun cumhuriyet tarihinin en büyük sorunu olduğunu, AK Parti hükümetinin de bunu kabul ederek çözüm süreci başlattığını hatırlatan Demirtaş, "2,5 yıl devam eden çözüm sürecinden sonra ülke tümüyle barış sürecine kavuşsaydı, savaş bitseydi, ülkede sivil bir anayasa yapsaydık, PKK da silahlarını bırakmış olsaydı ve bu kadar şehirler yakılıp yıkılmasaydı, bu generaller bu kadar güçlenir miydi? Biz bunu daha önce söylemiş, uyarmıştık." ifadelerini kullandı.

"EN BÜYÜK ZARARINI GÖRMÜŞ OLAN BİZİZ"

Demirtaş, cemaatten en fazla zararı kendilerinin gördüğünü dile getirerek, şöyle devam etti:

"Gülen cemaatinin en fazla darbesini yemiş, en büyük zararını görmüş olan biziz. 10 bin arkadaşımızı 1 yıl içinde tutukladılar bunlar. 2009'da başlayan KCK operasyonlarını hatırlatırım. Bir yıl içinde 10 bin arkadaşımızı tutuklayıp içeri attılar. Dosyayı hazırlayan polis, istihbaratı veren MİT'çi, tutuklamayı yapan savcı, hakim cemaatçiydi. Akşamları televizyonda KCK operasyonlarını ballandıra ballandıra anlatan televizyonlar, gazeteler cemaatçiydi. Televizyon programcıları cemaatçiydi. Valiler, emniyet müdürleri cemaatçiydi. "

"SİVİL ANAYASAYA GEÇİŞİN ÖNÜ AÇILMALI"

Yaşanan sürecin ardından ülkede yapılması gerekenlerin belli olduğunu vurgulayan Demirtaş, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sivil anayasaya geçişin önü açılmalı. Siyasi liderler gerekirse bir zirvede cumhurbaşkanının başkanlığında toplanmalı. ya birlikte ya ayrı ayrı bütün siyasi partilerin önerileri alınmalı. PKK ile devam eden çatışmalara son verilmesi için İmralı'daki tecrit son bulmalı. Ailesi ve avukatları hiç zaman kaybetmeden kendisine gönderilmeli. Ailesine ve avukatlarına görüşme izni verilmeli. Belki de yeni bir sürecin önünü açacak bir gelişme olacak, bilemeyiz ama bunu yapmaları lazım. Onun dışında olağanüstü hali uzatmaya bile gerek yok."

HDP olarak hükümetin darbeye karşı yapacağı her türlü hukuki mücadelenin yanında olacaklarının altını çizen Demirtaş, darbe adı altında yapılacak her türlü hukuksuzluğun da karşısında olacaklarını ifade etti.

"PROVOKASYONLARA İZİN VERİLMEMELİ"

Selahattin Demirtaş, özellikle bu dönemde yaşanabilecek provokasyonlara da değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bursa kritik bir kent. Burada şovenizmi, ırkçılığı, provokasyonu tetikleyen güçler zaman zaman olmuştur, yine olabilir. Dikkatli olmanız lazım. Bu dönemde Alevi, Sünni, Türk, Kürt, laik, dinci, HDP'li, AKP'li, kışkırtmalar yapmak isteyen olabilir. Dikkatli olun. Her gece Türkiye'de meydanlarda, alanlarda darbeye karşı olanların hepsi canı gönülden bizim de desteklediğimiz, yürekten yanında olduğumuz insanlardır. Herkesin hakkıdır, meşrudur. Darbeye karşı herkes sivil direniş ortaya koyabilir. Buna saygı duyuyoruz ve onları da kutluyoruz ama bu vesileyle provokasyonlara da izin vermemelidir bu insanlar. Ben bu insanları, bu gösteri yapanları IŞİD'ci olarak değerlendirmedim. Birileri çarpıtıyor ama şunu dedim; 'Bu gösterileri fırsata çeviren IŞİD'çi kafalar var. Bunlar var. IŞİD sevdalıları var. 'Yoktur' demeyin ve yokmuş gibi davranmayın. Birçok yerde var. IŞİD'in hücreleri var. Meydanlarda olan AKP'liler, AKP taraftarları dikkatli olun. Biz de dikkatli olacağız, siz de dikkatli olun. Bizi birbirimize kışkırtmak isteyenler olacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title