Haberler

Hayvanat Bahçesi'ndeki Deve Kuşlarının Yumurtaları ile Camileri Haşereden Koruyorlar

Konya'da Hayvanat Bahçesi'ndeki deve kuşlarının yumurtalarının, camilerde örümceklerin ağ yapmaması ve haşerelerin uzak tutulması için kullanıldığı açıklandı.

Konya'da Hayvanat Bahçesi'ndeki deve kuşlarının yumurtalarının, camilerde örümceklerin ağ yapmaması ve haşerelerin uzak tutulması için kullanıldığı açıklandı. Hayvanat Bahçesi'nden bu amaçla 60'a yakın camiye 150 adet deve kuşu yumurtası verildiği belirtildi.

Hayvanat Bahçesi Veterineri Fatih Mehmet Altay, Konya'da bulunan camilerden gelen yetkililerin, örümcekleri ve haşereleri camiden uzak tutmak için deve kuşu yumurtası istediğini söyleyerek, kendilerinin de bu talepler doğrultusunda ücretsiz olarak deve kuşu yumurtası verdiklerini ifade etti.

CAMİLERE 150 DEVE KUŞU YUMURTASI VERİLDİ

Deve kuşu yumurtalarının genellikle içi çürütülüp kurutulduktan sonra üzerine hat işlemesi yapıp camilerde avizelerin arasına asıldığını belirten Altay," Bazı büyük ve tarihi camilerde deve kuşu yumurtaları örümceklerin ağ yapmaması ve haşerelerin uzak tutulması için kullanılıyor. Haşere ve örümceklerin devekuşu yumurtası kokusundan etkilendikleri düşünülüyor. Mevlana Müzesi'nde, Beyşehir'deki tarihi Eşrefoğlu Camisi'nde bunları görmek mümkün. Bugüne kadar bazı camilere 2, bazılarına da 3 adet olmak üzere 60'a yakın camiye yaklaşık 150 adet deve kuşu yumurtası verdik." dedi.

1 DEVE KUŞU YUMURTASI İLE 15 KİŞİ DOYABİLİR

Deve kuşlarının genelilkle et ve yumurtaları için yetiştirildiğini kaydeden Fatih Mehmet Altay, "Bir yumurtanın ağırlığı yaklaşık 1,5 kiloya kadar çıkabilir. 14-15 kişi rahatlıkla doyabilir. Kabuğu da porselen tabak kalınlığındadır. 250 kilogram basınca kadar da dayanıklıdır. Deve kuşları nisan ayında yumurtlamaya başlayıp ekim ayının 15'ine kadar yumurtmalaya devam eder. Bir deve kuşundan yılda 70-80 adet yumurta alınabilir." diye konuştu.

MKY(İA/AK) - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Altay Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title