Haberler

Haysev'den Gerede'de Köpek Ölümlerine Tepki

Hayvan Severler (HAYSEV) Derneği Başkanı Defne Yazıcıoğlu, Bolu'nun Gerede İlçesi'nde kuduz şüphesiyle köpeklerin öldürülmesine tepki gösterdi.

Hayvan Severler (HAYSEV) Derneği Başkanı Defne Yazıcıoğlu, Bolu'nun Gerede İlçesi'nde kuduz şüphesiyle köpeklerin öldürülmesine tepki gösterdi. Defne Yazıcıoğlu kuduz şüphesi görülen köpeklerin karantinaya alınması gerektiğini belirterek, "Böyle bahanelerle katliamı geçerli kılmak ne insanlığa ne de vicdana yakışır" dedi.

Bolu'ya gelen HAYSEV Derneği Başkanı Defne Yazıcıoğlu ve dernek yöneticileri basın toplantısı düzenlediler. Geçtiğimiz günlerde Gerede'de kuduz şüphesiyle köpeklerin öldürülmesine tepki gösteren Defne Yazıcıoğlu, "HAYSEV olarak çok üzüldük. HAYSEV olarak çok büyük bir kitleye hitap ediyoruz. Özellikle sosyal medyada çok büyük tepki aldı Gerede Belediyesi. Çünkü belediyelerin esas amaçları sadece insana değil, çevreye ve içindeki bütün canlılara hizmet vermesidir ve aynı zamanda eğitici olmasıdır. Ancak Türkiye'nin bir çok yerinde ve maalesef Gerede'de hayvanların zincirin en zayıf halkası olarak görülüp, katledilip göz önünden kaldırılması olayını gördük. Bunlar çok acı bir şekilde gerçekleşti. Gerede'de dere yatağından çıkan ölü hayvanlar, Aladağ'da donarak ölen hayvanlar bizi derinden yaraladı. Biz insanlarla hayvanların beraber yaşayabilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Yazıcıoğlu kuduz şüphesi görülen köpeklerin karantinaya alınması gerektiğini açıklayarak, "Gerede'de bir barınak var. Aslında hayvanları orada aşılamak, kısırlaştırmak, yaşatmak ve yuvalandırmak için şartlar uygun. Ama bomboş olduğunu öğrendik. Bu çok soru işaretleri olan bir durum. Bunun için belediyelerin bir bütçesi var. Bahaneleri ise kuduz. Kuduzu gözünden bakıp anlayabilecek bir veteriner hekim varsa lütfen acilen gelsin bizimle çalışmaya başlasın. Çünkü böyle bir şey yok. Kuduz şüphesi varsa hayvan karantinaya alınır, bakılır ve gerçekten böyle bir şey varsa tedbiri alınır. Böyle bahanelerle katliamı geçerli kılmak ne insanlığa, ne de vicdana yakışır" dedi.

HAYVANLAR OYUNCAK DEĞİL

Terk edilmiş hayvanların barınaklarda hayata küstüğünü söyleyen Yazıcıoğlu, çocuklarına köpek alacak ailelere şu tavsiyede bulundu:

"Herkes ya golden ya da küçük köpek sahibi olmak istiyor. Bu hayvanlar ev ortamında büyümüşler, bir aile bulduğunu düşünüyor ve birden kendini sokakta buluyor. Düşünebiliyor musunuz hayvanın psikolojisini. Üstelik sokaktaki köpekler kadar da kuvvetli değil. Bu noktada ailelere ve okuldaki öğretmenlere çok büyük iş düşüyor. Bu konu sadece aileye bırakılması doğru olmayan, eğitim olarak da verilmesi gereken bir şey. Biz çoğu zaman çocuklarınıza pelüş hayvan alın diyoruz. Bunlar oyuncak değil. Nefes alan, bakılması gereken ve ömür boyu onun arkasında durmanız gereken varlıklar. Size güveniyorlar, sizden başka hiçbir güvenceleri yok ve siz onları yarı yolda bırakıyorsunuz. Aileler çocuklarını tatil dönemlerinde bisiklet türü şeylerle de mutlu edebilirler. Lütfen, hayvanlar oyuncak değil. Eğer terk edilmiş hayvanların ne duruma düştüklerini ve yaşadıkları acıları görmek isteyen varsa barınaklara bir gitmelerini tavsiye ederiz. Bir barınağa gidip, terk edilmiş bir köpeğin hayata küsmesini hatta intihar edişini görsünler. Sanırım aynı hatayı bir daha yapmayacaklardır" - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gerede Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title