Haberler

'Hayat Senin-Kontrolü Kimin?' Projesi Uygulamaya Başladı

Manisa Valiliğince kadına şiddeti, çocuk suçluluğunu ve madde bağımlılığını önlemeye yönelik hazırlanan "Hayat Senin, Kontrolü Kimin?" Projesi başladı.

Manisa Valiliğince kadına şiddeti, çocuk suçluluğunu ve madde bağımlılığını önlemeye yönelik hazırlanan "Hayat Senin, Kontrolü Kimin?" Projesi başladı.

Manisa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinesinde 18 kamu kurumu ve 3 sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla hazırlanan projede, sabah ilk olarak Saruhanlı ilçesine bağlı Hacırahmanlı beldesi İlköğretim Okulu'nda öğrencilere yönelik jandarma personeli çocuk suçluluğu ve madde bağımlılığı konularında bilgilendirmede bulundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce halk oyunu gösterisi ve geleneksel çocuk oyunları tanıtıldı.

Öğleden sonra Hacırahmanlı İlköğretim Okulu öğrenci velilerine yönelik düzenlenen konferansa Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Melih Karakaş, Hacırahmanlı Belediye Başkanı Ata Hasgüleç, Hacırahmanlı ve Azimli köyü kadınları katıldı.

Konferansın açılış konuşmasında İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, geçen yıl Manisa Jandarma Komutanlığı olarak aile içi şiddetin önlenmesi amacıyla 6 belde ve bir köyde 3 bin 500 kadını bilgilendirdiklerini, bu projeyle sayının daha da artacağını belirtti.

Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu ise, Kaymakamlığın hazırladığı 'El Ele, Güzel Günlere' Projesi'nin de

'Hayat Senin, Kontrolü Kimin' Projesi bünyesinde yürütüleceğini, bu projede öncelikli olarak yoğun göç alan bölgelerin hedef alındığını söyledi.

Hacırahmanlı Beldesi ve Azimli köylerinde sosyal, kültürel ve ekonomik sıkıntıların yaşandığını dile getiren Otçu, "Göçle gelen vatandaşların özellikle kültürel ve sosyal problemlerini çözmek için el birliğiyle çözüm arayışına girdik. Biliyoruz ki bu sorunlar aileye ve özellikle çocuklara yansıyor. Bu yüzden öncelikli olarak, kadının eğitiminden, kadının bilgilendirilmesinden başladık. Kadınlarımız, aileyi bir arada tutan, geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştiren, çok değerli varlıklardır. Kadınların bu seminere gösterdiği yoğun ilgi de projenin başarıya ulaşacağı noktasında bize umut veriyor" dedi.

Konuşmaların ardından Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Özmen 'Aile İçi İletişim', CBÜ Öğretim Üyesi Yrd. Dç. Dr. Nursen Bolsoy 'Kadına ve Çocuğa Yönelik Aile İçi Şiddet', İl Jandarma Komutanlığı Hukuk Uzmanı İlknur Yaprak '6284 Sayılı Kanun ve Şiddetin Hukuksal Boyutu' ve Astsubay Çvş. Name Şenbak tarafından 'Kadına Şiddetin Önlenmesinde Jandarmanın Rolü' konularında bilgiler verildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Psikoloğu Cansu Uşerel de 'Kadın Konukevleri ve Alo 183 Hattı'nın tanıtımını yaptı.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından konferansa katılan kadınlara karanfil dağıtıldı. Hacırahmanlı ve Azimli Köyü kadınları seminere yoğun ilgi gösterdi. Bazı kadınlar da seminere eşleri ve çocuklarıyla birlikte katıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Yaralı Hacırahmanlı Saruhanlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title