Haberler

Havran´da Baraj Bayramı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan DSİ Tarafından Yaptırılan 10 Tesisin Toplu Açılışını Yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan DSİ tarafından yaptırılan 10 tesisin toplu açılışını yaptı. Bu tesislerden biri olan Balıkesir'de yapımı tamamlanan Havran Barajı'nın açılışı sırasında Başbakan Erdoğan ile canlı bağlantı yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün gittiği Şanlıurfa'da, yapılan canlı bağlantıyla, toplam maliyeti 1 milyar 104 milyon TL olan, Harran Ovası Sulaması 6. Kısım, Yukarı Harran Ovası Sulaması, Havran Barajı, Şırnak Barajı, Isparta Sarıkarağaç Köprüköy Barajı ve Sulaması, Kahramanmaraş İçme Suyu Arıtma Tesisi, Zonguldak İçme Suyu Derivasyon Tüneli ve Regülatörü, Sivas Ulaş Karacalar Barajı Sulaması, Yozgat Yenimahalle Yerköy Sulaması, Kayseri Zamantı Derivasyon Tüneli ve Regülatörü'nün toplu açılışlarını gerçekleştirdi.

1995 yılında temeli tamamlanan ve 70 milyon metre küp su kapasiteli, Edremit ve Burhaniye'de 3 bin 60 hektar tarım arazisine su sağlayacak Havran Barajı'nın açılışı için yüzlerce kişi tören alanını doldurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Toplu Açılışları Şanlıurfa'dan gerçekleştirirken, 5 İl ile bağlantı kuruldu. Balıkesir'de açılış gerçekleştirilirken, Başbakan Erdoğan Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur ile konuştu. Edip Uğur, Havran Barajı'nın temelinin 1995 yılında atıldığını, çok düşük ödeneklerle inşaatının sürdürüldüğünü, barajın tamamlanmasının AK Parti iktidarına nasip olduğunu vurgulayıp, ''Havran barajı Balıkesir'in körfez bölgesine, Edremit Burhaniye ve Havran'ın topraklarını bereketlendirecek, bu bölgenin zeytin çiftçisi bu barajdan büyük menfaat sağlayacaktır. Aynı zamanda Havran Barajı çevreci, doğayı koruyan bir barajdır. 15 yıl önce başladı, geçtiğimiz yıl bitti. Ancak yarasaların su altında kalmaması için yapay yarasa mağarası inşaa edildi. Şimdi de açılışını yapacağız, zatıalinize teşekkür ediyoruz' dedi. Başbakan Erdoğan, ''Bizde sizlere teşekkür ediyoruz. ya Allah, Bismillah' diyerek cevap verdi. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Balıkesir Melletvekilleri Ahmet Edip Uğur, Ali Osman Sali ve İsmail Özgün ile birlikte butona basıp sembolik olarak açılışı gerçekleştirdi. Aynı anda havai fişekler patlatıldı.

Bu arada, baraj inşaatını yapan müteahhidin aylıklarını ödemediği 30 civarında işçi ile barajda çalışan personele gıda sağlayıp lojistik destekte bulunan esnaflar dert yandı. Barajın temelinin atıldığı günden beri inşaatta çalışan Hüseyin Çakmak, 25 bin TL alacağının olduğunu belirtip, ''Pek çok arkadaşımız maaşlarını alamadı. Mersin Onar şirketi iflas ettiğini söyledi. Sudan'da iş yapıyor. Bize gelince maaşımızı ödemiyor' diye konuştu. Edremitli esnaflar müteahhit firmadan binlerce lira alacaklı olduklarını, 2 yıldır para alamadıklarını söyledi, Balıkesir AK Parti Milletvekili Ali Osman Sali ile AK Parti eski milletvekili Ali Aydınlıoğlu'na şikayette bulundu. Sali, esnaf ve işçilere paralarının ödeneceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title