Haberler

Havai Fişek Deposundaki Patlamada Firma Sahibine Şaşırtan Ceza

Güncelleme:

Antalya'da 1 kişinin ölmesine, 1 kişinin de yaralanmasına yol açan hava fişek deposundaki patlama davasında firma sahibi 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya'da 34 yaşındaki Doğan Karacan'ın hayatını kaybettiği, 13 yaşındaki Serpil Ece Altaş'ın yaralanmasına yol açan hava fişek deposundaki patlamayla tutuksuz yargılanan firma sahibi 37 yaşındaki Serkan Kaya, 2 yıl 1 ay hapis cezasına mahkum edildi. Bu ceza da günlüğü 20 TL'den olmak üzere 15 bin 200 lira para cezasına çevrildi.

PATLAMA AĞIR CEZALIK OLDU

Antalya'da ağır cezalık olan patlama, 15 Nisan'da Konyaaltı İlçesi Sarısu Mahallesi 156'ncı Sokak'taki Kantara İş Hanı'nda Serkan Kaya'ya ait organizasyon şirketinin kullandığı işyerinde meydana geldi.

FİRMA ÇALIŞANI ÖLDÜ, ORTAOKUL ÖĞRENCİSİ YARALANDI

Hava fişeklerin alev alarak patlaması sonucu firma çalışanı bir çocuk babası 34 yaşındaki Doğan Karacan yaşamını yitirdi, iş hanındaki kırtasiyede alışveriş yapan ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki Serpil Ece Altaş sırtından yaralandı.

FİRMA SAHİBİ İLK DURUŞMADA TAHLİYE EDİLDİ

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan firma sahibi Serkan Kaya, ilk duruşmada tahliye edildi.

İKİNCİ DURUŞMADA KARAR AÇIKLANDI

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet vermek' suçundan Serkan Kaya'nın yargılandığı davanın ikinci durulmasında karar çıktı. Duruşmaya, tutuksuz sanık Serkan Kaya, patlamada hayatını kaybeden Doğan Karacan'ın yakınları ve taraf avukatları katıldı.

"OLAY YERİNDE PATLAYICI MADDE BULUNMUYOR"

Son sözü sorulan Serkan Kaya, yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduğunu söyledi. Olay mahallinde herhangi bir patlayıcı maddenin bulunmadığını iddia eden Kaya, "Patlayıcı varsa da haberim yok. Etken madde olmadan yangın çıkması mümkün değil. Takdir mahkemenindir" dedi

2 YIL 1 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Yargılama sonunda mahkeme, 37 yaşındaki Serkan Kaya'yı 2 yıl 6 ay hapse mahkum etti. Olaydan sonra tutuklanan ve ilk celsede tahliye edilen Kaya'nın cezası yargılama sürecindeki olumlu tutum ve davranışları nedeniyle 2 yıl 1 aya indirildi.

15 BİN TL PARA CEZASI, 6 AY MESLEKTEN MEN

Mahkeme daha sonra eylemin taksirli olması nedeniyle hapis cezasını paraya çevirdi. Günlüğü 20 liradan sanığın toplam 15 bin 200 lira adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar veren mahkeme, kusur durumu da dikkate alınarak Serkan Kaya'nın 6 ay süreyle meslek ve sanatını icrasının yasaklanmasına hükmetti.

ÖLEN İŞÇİNİN YAKINLARI KARARI TEMYİZ EDECEK

Patlamada yaşamını yitiren Doğan Karacan'ın yakınlarının avukatı Mustafa Alper Oral, kararı temyiz edeceklerini söyledi. Tazminat davası da açtıklarını kaydeden avukat Oral, "Bilirkişi raporunda ölen Doğan Karacan ile bölgedeki diğer kişilerin suçsuz olduğu anlaşıldı. Buna karşılık işverenin, yani sanığın asli kusurlu olduğu anlaşıldı. Verilen karara elbette saygılıyız ama verilen ceza, para cezası olduğu için müvekkillerim tatmin olmadı, vicdanlarını acıttı. Sanığın en üst limitten cezalandırılmasını beklerken para cezası verildi. Üstelik bu ceza da taksitler halinde ödenecek" diye konuştu.

Kararı temyiz edeceklerini anlatan Oral, tazminat davasının ise görülmesine henüz başlanmadığını söyledi. Avukat Oral, tazminat davası kapsamında sanığın ve işletmenin malvarlıklarına tedbir konulduğunu kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serkan Kaya Konyaaltı Antalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title