Haberler

Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği Başkanlığına Prof. Dr. Güneş Seçildi

Ege Üniversitesi (eü) Ege Meslek Yüksek Okulu Müdürü, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (hukd) Kurucu Başkanı Prof

Ege Üniversitesi (EÜ) Ege Meslek Yüksek Okulu Müdürü, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (HUKD) Kurucu Başkanı Prof. Dr. H.Semih Güneş, ilk genel kurulda yeniden başkanlığa seçildi. Savunma Sanayi Müsteşarlığının desteğiyle kurulan ve merkezi İzmir'de bulunan HUKD, ilk olağan genel kurul toplantısı ESBAŞ Teknoloji Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer'in de katıldığı, Divan Başkanlığını Yılmaz Temizocak'ın yaptığı genel kurulda yapılan seçimde yeni yönetim kurulu Prof. Dr. H. Semih Güneş, Prof. Dr. Yavuz Yaman, Doç. Dr. Veysi İşler, Serhan Dilbaz, Sinan Musubeyli, Mehmet Maraba, Kenan Kolday, Vacit Şar, Ender Yorgancılar, Aziz Meydan, Yalçın Yılmazkaya, Hilmi Uğurtaş ve Suat Erkoç'tan oluştu.

Yönetim kurulu, genel kurulun tamamlanmasının ardından bir araya gelerek, Yönetim Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Semih Güneş'i, Başkan Yardımcılığına Aziz Meydan'ı, Genel Sekreterliğe Yalçın Yılmazkaya'yı ve Muhasip üyeliğe Mehmet Maraba'yı seçti.

Prof. Dr. Güneş, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Ocak 2010 tarihinde faaliyete geçen HUKD'inin, altı ay gibi kısa sürede sektörde faaliyet gösteren, Havelsan, Hema Endüstri, Fokker Elmo, PfW Havacılık, HMS Makine, Kale gibi önemli kuruluşları bünyesine katmayı başardığını bildirdi.

Bu sektörde eğitim alanında da Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri olan Ege Üniversitesi (EÜ), Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) gibi kurumların öğretim görevlilerinin de yine HUKD?un akademik üyeleri arasında yer aldığını belirten Prof. Dr. Güneş, şunları kaydetti:

'Ulusal boyutta faaliyetlerini sürdüren Türkiye'nin ilk Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği, yeni üyeler ile güçlenmeye devam etmektedir. Derneğin hedefi, tüm Türkiye?yi içine alarak yeni üye katılımının sağlanmasıdır. Bu kapsamda sektörde yer alan lider kuruluşlardan TAİ, THY Teknik, TEİ, Aselsan, Alp Havacılık, Vestel gibi önemli firmaların derneğe üye olarak katılması için tanıtım ve kurumsal kimlik çalışmaları hızla devam etmektedir.

Derneğin önemli faaliyetlerinden biri ulusal ve uluslar arası katılımlı konferansların düzenlenmesidir. Bu kapsamda Derneğimiz, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ ile yapılan iş birliği kapsamında 6-8 Ekim 2010 tarihleri arasında II. İzmir Küresel Havacılık, Uzay ve Offset Konferansı düzenlenecektir. İzmir'de gerçekleştirilecek ve havacılık sektörünün devlerini İzmir?de buluşmasını sağlayacaktır. Konferansın hedefi, ulusal ve uluslar arası boyutta yeni işbirliklerinin kurulması, havacılık sektöründe ülkemizin üretim payının artmasıdır. Ayrıca, Konferans sırasında, Gaziemir?de kurulmakta olan Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu Uçak Teknolojisi Programı, Ahmet Eroğlu binalarının açılış töreni, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar'ın katılımı ile gerçekleştirilecektir.'

(HH-MV-ZBD) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title