Haberler

Hatay'da 'Kar' Hali

Antakya'da 60 yıl aradan sonra il merkezinde 18 santimetreyi bulan yoğun kar yağışı günlük yaşam olumsuz etkilendi.

Antakya'da 60 yıl aradan sonra il merkezinde 18 santimetreyi bulan yoğun kar yağışı nedeniyle günlük yaşam olumsuz etkilendi.

Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışına bağlı olarak oluşabilecek aksaklıklarla ilgili Hatay genelinde, vali yardımcısı başkanlığında kriz merkezi oluşturularak çalışmalara başlandığı açıklandı.

Kriz merkezinin, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, İl Sağlık Müdürü, İl Afet ve Acil Durum Müdürü, TEDAŞ Müdürü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, Karayolları 53. Şube Şefi, DSİ 63. Şube Müdürü ve diğer ilgililerden oluştuğu belirtildi.

Kriz merkezince; karla yapılacak mücadele çalışmaları değerlendirildiği ve alınması gereken tedbirler konusunda ilgili kurumlara gerekli talimatların verildiği vurgulanan açıklamada; ilçelerde de kaymakamlıklarda 'İlçe Kriz Merkezleri'nin faaliyete geçirildiği; kaymakamlıklarla irtibat kurularak, ilçeler arasındaki yolların trafiğe açık tutulması için çalışmaların yapıldığı belirtildi.

SAĞLIK HİZMETLERİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR

Kar dolayısıyla vatandaşın sağlığını korumak ve acil müdahale dolayısıyla da çalışmaların sürdüğü belirtilen açıklamada, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin (UMKE) hazır hale getirilerek Komuta Kontrol Merkezi'nde bekletildiği vurgulandı. Ayrıca, hastanelerde il ambulans servisi tarafından 88 vakaya müdahale edildiği, bu vakaların 40 adedinin, düşmeye bağlı el ve kol kırıkları, omuz çıkmaları, ayak burkulması gibi vakalar olduğu belirtildi.

Antakya merkez ilçe dahil olmak üzere Samandağ, Hassa ve Reyhanlı İlçelerinde Açık Öğretim Lisesi ve Özel Akşam Liseleri Sınavlarına toplamda 6 bin 543 adayın katılması gerekirken, ilk oturumda 2 bin 753, sonraki oturumda 2514 aday sınavlara katılamadığı; Dörtyol, Erzin, İskenderun ve Kırıkhan ilçelerinde ise sınavla ilgili herhangi bir aksama yaşanmadığı belirtildi. Açıklamada, sınavlara giremeyen öğrencilerin hak kaybına uğramamaları için ilgili kurumlarla gerekli yazışmaların da yapılacağı belirtildi.

İLÇELER ARASINDAKİ TRAFİK AKIŞI SAĞLANDI

Topboğazı-Belen, Samandağ-Antakya, Yayladağı-Antakya, Altınözü-Antakya arasında kontrollü olarak trafik akışı sağlandığı belirtilen açıklamada, İl Merkezindeki ana arterlerin açık tutulması için Antakya Belediyesinde greyder ve kepçelerin devreye sokulduğu ve çalışmalar aralıksız devam ettiği vurgulandı. Ulaşıma kapalı olan köy yolları ile ilgili olarak ulaşım sağlanamayan 81 köyün yollarının açılması için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Ayrıca, Altınözü ve Yayladağı ilçe merkezleri, bu

ilçelere bağlı belde ve köyler ile Antakya ve Samandağ ilçelerine bağlı 18 belde ve 86 köye elektrik verilemediği ve bu husustaki çalışmaların yoğun olarak devam ettiği belirtildi. Antakya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince kar yağışı dolayısıyla yollara devrilen ağaçların kaldırılması çalışmalarının da devam ettiği ifade edildi.

SOSYAL YARDIM HİZMETLERİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR

Sosyal yardım hizmetleri için il merkezinde vali yardımcısı başkanlığında, ilçelerde ise ilçe kaymakamlarının başkanlığında heyetler oluşturulduğu; heyetlerin gün boyunca bacası tütmeyen evlere ziyarette bulunarak yakacağı olmayan vatandaşlara yakacak, yiyeceği bulunmayan vatandaşlara da gıda yardımında bulundukları belirtildi.

Bu çerçevede il merkezi ve 11 ilçede ulaşılabilen mahalle, belde ve köyler taranmış, acil ihtiyacı olduğu tespit edilen 588 aileye gıda yardımı, 379 aileye yakacak yardımı, 15 haneye soba yardımı, 10 aileye de giyim yardımı, sağlık görevlileri tarafından da sağlık destek hizmeti verildiği ifade edildi.

KOPAN ELEKTRİK TELLERİ TAMİR EDİLİYOR

Elektrik nakil hatlarında tel kopmalarından meydana gelen elektrik arızalarının ve kesintilerinin giderilmesi için TEDAŞ Müdürlüğünce çalışmalar yürütülüyor.

İl Özel İdaresince 16 greyder, 8 kepçe, 2 çekici, 5 pikap ve toplam 50 personelle görev alanı ve karayolları sorumluluk sahasındaki tüm yollarda aralıksız çalışmalar devam ediyor.

İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ise trafik düzenini sağlamak, yolda mahsur kalabilecek hastaları, araçları kurtarma çalışmaları yapmak üzere ekipler oluşturdu.

Valilik, yaptığı açıklama ile vatandaşlar, özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, zorunlu hallerde ise mutlaka zincir takmaları, karların hızla erimesi nedeniyle meydana gelebilecek sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması ve bu hususta da kriz merkezi ile acilen irtibat kurulması yönünde uyardı.

Acil durumlarda 2146213 veya 2160621 nolu telefon numaraları ile irtibat kurulabilir.

Karların erimesiyle oluşabilecek su taşkınlarına karşı dere yataklarına yakın meskun mahallerde oturan vatandaşların mağdur olmaması için anons yapılarak uyarılması hususunda tüm Belediye Başkanlıklarına yazılı talimatlar verildi. Ayrıca Asi Nehri'nin taşma risklerine karşılık taşkın sahası içinde bulunan yerleşim yerlerinde ikamet eden vatandaşların uyarılması için ilgili Kaymakamlıklara talimat gönderildi.

HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Samandağ Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title