Haberler

Hatay'da CHP Listesi İstifalara Yolaçtı

Hatay'da CHP'nin milletvekili aday listesi tepkilere yol açtı.

Hatay'da CHP'nin milletvekili aday listesi tepkilere yol açtı. CHP Hatay Milletvekilleri Fuat Çay, Gökhan Durgun ve Abdulaziz Yazar'ın da liste dışı kaldığı bu ilde listeye 7'inci sıradan giren Grup Yorum'un solisti Hilmi Yarayıcı da yerine tepki gösterip istifa etti. Ardından da 'tabanın sesine kulak verilmedi' diyen İl Başkanı Murat Hayzaran istifasını açıkladı.

CHP'nin listesinde sadece dikkat çeken isim ise eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nihat Matkap oldu. Ancak o da 5'inci sıradan listeye girdi, seçilme şansı zor görünüyor. Kadın aday Mali Müşavir Suzan Alhasoğlu da kendine listede 6'ıncı sırada yer bulabildi. CHP, Ak Partili Bakan Sadullah Ergin'in karşısında birinci sırada Hatay Tabipler Odası eski Başkanı Mehmet Ali Ediboğlu'nu aday gösterdi.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti'de liste başı. Ergin'in milletvekili olmadan önce birlikte çalıştığı iş ortağı Ak Parti Hatay İl Başkanı Avukat Adem Yeşildal ise listeye 4'üncü sıradan girdi. Milletvekili Orhan Karasayar listede 2'inci sıradan yer alırken MHP'li eski Dörtyol İlçe Belediye Başkanı Hacı Bayram Türkoğlu da 5'inci sırada aday gösterildi. Kadın aday Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Filiz Özçörekçi 6'ıncı sırada, Milletvekili Fevzi Şanverdi ise 7'inci sırada aday gösterildi.

MHP'de ise aday adayı olmayan Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'in yerine kardeşi Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin birinci sıradan aday gösterildi. - Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title