Haberler

Hasta ve Sakat Hayvanlar İçin Çiftlik Kurdu

Efsun Yılmaz - İzmir'de futbol camiasının "Foto Dursun" olarak tanıdığı fotoğrafçı Dursun Özmen, hasta ve sakat sokak hayvanlarını korumak amacıyla Kemalpaşa ilçesinde kurduğu çiftlikte 21 köpek ve 48 kedi ile birlikte yaşıyor.

Efsun Yılmaz - İzmir'de futbol camiasının "Foto Dursun" olarak tanıdığı fotoğrafçı Dursun Özmen, hasta ve sakat sokak hayvanlarını korumak amacıyla Kemalpaşa ilçesinde kurduğu çiftlikte 21 köpek ve 48 kedi ile birlikte yaşıyor.

Özmen, AA muhabirine, İzmir'de 41 yıldır yeşil sahalarda fotoğrafçılık yaptığını, bu sürede Selim Soydan, Cemil Turan gibi birçok ünlü futbolcunun fotoğrafını çektiğini belirtti.

Buca ilçesinde eşi ve biri engelli 3 çocuğu ile yaşarken, 10 yıl önce doberman cinsi köpek alarak evinde beslemeye başladığını, daha sonra sokakta rastladığı tüm hasta ve engelli kedi ve köpeklerin bakımını üstlendiğini dile getiren Özmen, bir süre sonra komşuları şikayetçi olunca hayvanlara daha rahat bir ortam sunmak için Kemalpaşa'da 1,5 dönümlük çiftlik satın aldığını söyledi.

Çiftlikte 5 yıldır kedi ve köpeklerle yaşadığını dile getiren Özmen, şunları anlattı:

"Baktığım sakat hayvanlar birken iki, ikiyken üç oldu. 10 yıldır bu hayvanlara bakmakla kendimi görevlendirdim. Çünkü çevreme baktığımda onlara yardım eli uzatan kimse göremiyorum. Burada sağlam hayvan yok. Sağlam hayvana el uzatmıyorum. Soğukta, sıcakta biçare olmuşlara sahip çıkıyorum. Şeker hastası, tümörlü, kör, ayağı sakat ya da başka hastalıklara sahip hayvanlar var. Cenab-ı Allah yaratmış bu hayvanları, bize teslim etmiş."

-"Her gün kazan dolusu yemek pişiriyor-

Dursun Özmen, çiftlikte kalan hayvanlar için her gün 1 kazan yemek pişirdiğini, kedi ve köpeklerin ciğer, kaburga gibi pahalı gıda ürünlerinden oluşan bir yemek programı olduğunu bildirdi.

Çiftlikte günde 2 kez yemek servisi yaptığını ifade eden Özmen, aylık yemek masrafının 3 bin liraya ulaştığını dile getirdi.

Hayvanların tedavi masraflarını da karşıladığını da anlatan Dursun Özmen, Konak Belediyesi veterinerlerinin birkaç kez çiftliğe geldiğini, ancak diğer belediyelerden herhangi bir yardım alamadığını kaydetti.

Hafta sonu maçlarda fotoğraf çekimi yaptığını, fotoğraf karşılığı kazandığı parayı da hayvanlara harcadığını söyleyen Özmen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Artık tıkandım, harcayacak para kalmadı. Belediyeler de yardım elini uzatmıyor. Hayvanları veterinere götürmek için taksi tutmak zorunda kalıyorum. Araç sahipleri de hayvanların yarattığı pislikten rahatsız oluyor. Ben burada bu kadar hayvana hizmet veriyorum. Belediye başkanlarından randevu bile alamıyorum. Zaman zaman kendim aç kalıyorum ama onlara bir lokma yemek verebilirsem çok mutlu hissediyorum kendimi."

-Ailesi çiftliğe gelmedi-

Engelli oğlunu kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma getirmek için 20 yıl mücadele verdiğini söyleyen Dursun Özmen, bu sürenin sonunda oğlunun bir işe yerleştiğini ve kendisinin de tüm zamanını, emeğini sahipsiz hayvanlara harcamaya başladığını ifade etti.

Tüm aile fertlerinin kedi ve köpekleri çok sevdiğini, buna rağmen eşi ve çocuklarının Kemalpaşa'daki bir çiftlikte yaşamak istemediklerini belirten Özmen,

"Ne diyeyim canları sağ olsun" diye konuştu.

Özmen, "Engelli insan da olsa hayvan da olsa yaşam şartları çok zor. Benim oğlum çok şükür ayağa kalktı. Ben de hayvanlara merhametimi, ilgimi gösterebildim. Benim insanlardan ricam, çevredeki engelli insanlara ve hayvanlara sahip çıksınlar" dedi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Selim Soydan Cemil Turan Kemalpaşa İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title