Haberler

Haşımi Erbil'den Konuştu

Terör olaylarına karışmakla suçlanan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşımi yaşamış olduğu sorunlar için Kuzey Irak'ın Erbil kentinde yetkililerle görüştü.

HAŞIMİ, BAĞIMSIZ BİR MAHKEME KURULURSA MAHKEMEYE ÇIKMAYA HAZIR OLDUĞUNU AÇIKLADI

Terör olaylarına karışmakla suçlanan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşımi yaşamış olduğu sorunlar için Kuzey Irak'ın Erbil kentinde yetkililerle görüştü. Haşımi, eğer bağımsız bir mahkeme kurulursa mahkemeye çıkmaya hazır olduğunu açıkladı.

Erbil'de bir basın toplantısı düzenleyen Tarık Haşımi, kendisi ile ilgili yapılan suçlamalar konusunda 'Hakkımda hazırlanan yasal dosya eğer doğal olan yasal prosedür içinde işlerse ben hazırım, ancak Irak'ta yasalar egemen olmadığı için ve suçlama önceden planlandığı için dosyamın Erbil'e nakledilmesini ve mahkemenin Kürt bölgesinde yapılmasını istiyorum. Ayrıca Mahkeme de Arap Birliği ve BM temsilcilerinin de hazır bulunmasını istiyorum' dedi.

Bağdat'a evine baskın düzenlendiğini belirten Haşımi 'Bağdat'a evime operasyon düzenlendi ve bilgisayarım ile belgelerime el konuldu. Bu mantıksız bir şeydir yani Cumhurbaşkanı yardımcısının dokunmazlığı yok mu' Bunlar sadece siyasi suçlama' açıklamasında bulundu.

Bağdat'tan Kürt Bölgesine gelmek için Bağdat havaalanına gelen Haşımi uzun bir süre terminalde bekletilmiş ve geçişine izin verilmemişti. Daha sonra Irak Cumhurbaşkanı'nın ikinci yardımcısı Khudair Khuzaie ile birlikte Talabani ile görüşmek için Süleymaniye'ye geldi.

Ancak görüşmeyle ilgili KYB'den yapılan açıklamada, Tarık Haşımi'den bahsedilmedi, ki buda Haşımi'nin Irak Cumhurbaşkanı Talabani tarafından kabul edilmediğini gösteriyor.

Tarık Haşımi şu anda Selahaddin'de Bölgesel Başkanı Mesud Barzani ile görüşmek için bekliyor.

Kısa bir süre önce Tarık Haşımi Irak Parlamentosuna bombalı saldırıyı teşvik etmekle suçlanmıştı. Irakiye Listesi Parlamento'dan çekildiğini açıklamış ve bunun üzerine Bağdat tam bir siyasi düelloya dönüştü.

Bir TV kanalına konuşan Irak Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak Başbakan Nuri Malıki'nin kanlı rejimin diktatörü Saddam Hüseyin'den daha kötü bir diktatör olduğu çünkü Saddam'ın en azından Irak'ta alt yapı çalışmalarını yaptığını, Malıki'nin bunuda yapmadığını açıklamıştı.

Bu açıklama sonrası Malıki Parlamento'dan Mutlak'ın dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etmiş ancak bu kabul edilmemişti.

Dün Kürdistan Bölgesine gelen Mutlak, Barzani ile görüştü ve sorunların çözümü için devreye girmesini talep etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title