Haberler

Has Parti Dilovası İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresi

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, " 12 Eylül'ün kayığı, 12 Eylül'ün anayasası olduğu gibi duruyor."

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, " 12 Eylül'ün kayığı, 12 Eylül'ün anayasası olduğu gibi duruyor. Bu sistem değişmeden, bu 12 Eylül'ün kayığından inmeden Türkiye'nin meseleleri çözülemez" dedi.

Kurtulmuş, bir düğün salonunda düzenlenen, partisinin Dilovası İlçe Başkanlığı Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de bugüne kadar siyasetin hep ayrımlar üzerinden yapıldığını, insanlar arasında sağ-sol, dindar-laik, Türk-Kürt ayrımı yapılarak halktan oy istendiğini söyledi.

Bu şekilde yapılan bir siyaset anlayışında fikir ve proje anlatmaya gerek kalmayacağını ifade eden Kurtulmuş, bu anlayışın Türkiye'nin hiçbir sorununu çözemeyeceğini kaydetti.

HAS Parti'nin kurulduğu günden bu yana insanlar arasında yapılan ayrımı sona erdirecek, bu milletin insanlarını birlik ve beraberlik içerisinde tutacak bir siyasi dille, mücadele ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"İnsanları alnının teriyle para kazanıp, çoluk çocuğunun rızkını helaliyle kazanmak isteyen helalzadelerle, milletin parası, milletini gücü üzerinden haksız yere kazanç sağlayarak zenginleşmek isteyen haramzadeler arasında bir mücadele vardır. Bizim yerimiz helalzadelerin yanıdır. Bu partinin kapıları herkese açıktır. Sadece partimiz değil gönlümüz de açıktır. Hepimiz kardeşler, yol arkadaşları olarak inşallah Türkiye'de yeniden medeniyetimizi ihya ve inşa edeceğiz. Türkiye'yi Allah'ın izniyle yeryüzünün en güçlü ülkesi, bu ülkenin insanlarını da yeryüzünün başı en dik insanları haline getireceğiz."

Kurtulmuş, HAS Parti'nin maneviyatçı bir parti olduğunu belirterek, "Bu memlekette milletin işlerini yaparken siyasette milletin verdiği işleri yüklendiğimiz zaman, yüklenirken ve çaba sarf ederken her yaptığımız işe mahşerde Allah'ın huzurunda hesap vereceğimizi bilerek, kılı kırk yararak, milletin hakkını, hukukunu korumak bizim vazifemizdir" dedi.

HAS Parti'nin yerli bir parti olduğunu söyleyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bizim ayaklarımız Anadolu toprakları üzerinde oturur. Anadolu toprakları üzerinde basar. Dünyanın her yerindeki gelişmelerini izleriz ve cevap veririz. Dünyanın bütün sorunlarına çözüm olmayacak sözün insanlık nezdinde bir kıymeti olmadığını biliriz. Bizim derdimiz sadece Dilovası'nın derdi değil, bizim derdimiz sadece Kocaeli'nin derdi değil, bizim derdimiz sadece Türkiye'nin derdi değildir. Bizim derdimiz yeryüzündeki 7 milyar insanın derdidir. Somali'nin, Iraklı'nın, Filistinli'nin, Amerika'nın arka sokaklarındaki yoksulların, İngiltere'nin arka sokaklarındaki eroine mahkum edilmişlerin derdidir. Biz sözümüze 'ey insanlar' diye başlarız. Dışarıdan esen rüzgarları biliriz. Dışarıda ne olduğunu, herkesten daha iyi biliriz. Ama dışarıdan esen rüzgarlara göre yönümüzü değiştirmeyiz. Rotamızdan dönmeyiz, yolumuzdan ayrılmayız."

Türkiye'nin geçtiğimiz günlerde çeşitli krizler yaşadığına dikkat çeken Kurtulmuş, "Türkiye, MİT, Dersim, Kürt, Uludere katliamı gibi krizlerden geçiyor. Televizyonları açıyorsunuz, sanki kıyamet kopmuş. Meclis'te kavga gürültü... Ama şimdi onları konuşan var mı- Şimdi Dersim'i, Uludere katliamını konuşan var mı- 57 günde Türkiye'nin 25 önemli tartışma konusu olmuş. Ama hepsini unutuyorsunuz. Bizim Mehmetler nöbete devam ediyor. Türkiye'de sistem değişmiyor. Egemenler yine işlerini sürdürüyor. Olan yoksullara, fukaralara, alın teriyle ekmek kazanan işçimize, memurumuza, sanayicimize oluyor. Onun için HAS Parti

'lafla peynir gemisi yürümez' diyor" diye konuştu.

-"12 Eylül Anayasası olduğu gibi duruyor"-

12 Eylül darbesiyle hesaplaşmak istediklerini dile getiren Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"12 Eylül'le hesaplaşmak, sadece Kenan Paşa ile Tahsin Şahinkaya'yı mahkemeye çıkarmak değildir. 12 Eylül'le hesaplaşmak, 12 Eylül'ün kayığından inmekle olur. 12 Eylül'ün kayığı, 12 Eylül'ün anayasası olduğu gibi duruyor. Bu sistem değişmeden, bu 12 Eylül'ün kayığından inmeden Türkiye'nin meseleleri çözülemez. Bizim formülümüz, öyle bir sistem kuralım ki Bingöl'ün Solhan'ındaki bir çiftçi kardeşimiz de, Hakkari Yüksekova'daki bir çoban kardeşimiz de, Kars'taki, Iğdır'daki, Erzurum'daki bir kardeşimiz de, Dilovası'ndaki, İstanbul'daki bir kardeşimiz de Ankara'daki Cumhurbaşkanımızı arasınlar. Hiçbir bakımdan bir farklılık kalmasın, herkes bir tarağın dişleriyle eşit olsun. Bunu bu yasayı değiştirerek, herkese özgürlükler vererek, isteyen istediği gibi konuşsun, isteyen isteği gibi çocuğuna eğitimini versin. Dinini, diyanetini öğretsin, istediği gibi eğitimine katılsın. Herkes inandığı gibi yaşasın, herkes inandığı gibi hareket etsin"

Konuşmanın ardından Kurtulmuş, partiye yeni katılan 20 kişiye parti rozeti taktı.

Bu arada kongrede başkanlığa yeniden aday olan mevcut başkan Fevzi Perk, 150 delegeden kongreye katılan 142 delegenin oyunu alarak yeniden Dilovası İlçe Başkanı oldu.

- KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Numan kurtulmuş Dilovası Türkiye Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title