Haberler

Hamburg: "Alman-türk" Bayrağı, Müzeye Kaldırıldı

Almanya'da Düzenlenen 2006 Dünya Kupası Sırasında Hazırlanan "Türk-alman" Bayrağı Etnografya Müzesi'ndeki Yerini Aldı.

Almanya'da düzenlenen 2006 Dünya Kupası sırasında hazırlanan "Türk-Alman" bayrağı Etnografya Müzesi'ndeki yerini aldı.

Alman bayrağının kırmızı bölümüne ay-yıldız yerleştirilmesiyle meydan gelen Türk-Alman bayrağını hazırlayan Behçet Algan ve Ömer Fevzi Sağlam, Hamburg ikinci Belediye Başkanı ve Sosyal, Aile, Sağlık ve Tüketiciyi Koruma Senatörü Birgit Schnieber Jastram ve Müze Müdürü Prof. Dr. Wulf Köpke tarafından kabul edildi. Algan ve Sağlam'ı tebrik eden yetkililer, bayrağı müzeye koymak üzere teslim aldı.

Daha önce gazetelere demeç veren Sağlam, fikrin sahibi olduğunu ifade etmiş, aynı dönemde Algan'ın da fikri üreten kişi olarak demeç vermesi kafaları karıştırmıştı. Müzede bir araya gelen iddiacılar, bir araya gelerek konuştuklarını ve aynı anda, aynı şeyleri düşünerek bayrağı tasarladıklarını ifade ettiler.

Hamburg ikinci Belediye Başkanı ve Sosyal, Aile, Sağlık ve Tüketiciyi Koruma Senatörü Jastram ise, "Uyum sadece ticarette, eğitimde değil, sporda da centilmenlikle sağlanır. Dostluğu ifade eden her davranış ve düşünceyi, sevgiyle karşılıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title