Haberler

Hamas'a 300 Milyon Dolarlık Yardım

Güncelleme:

İsrail basını Türkiye'nin, Hamas'a yıllık 300 milyon dolar yardımda bulunacağını iddia etti.

Washington Post'un, İran'dan aldığı finansmanı azalan Hamas'a Türkiye'nin 300 milyon dolarlık yardım sözünün verildiği yönündeki haber tartışılıyor.

Haaretz gazetesi, Türkiye'nin bu yardımın İran'ın Hamas'a azalan desteği telafi edeceği yorumunu yaptığı haberinde Hamas Başbakanı Haniyeh'in Ankara ziyareti sırasında yardım güvencesini aldığını öne sürdü.

Washington Post gazetesi, Hamas'ın Türkiye ile yeni ilişkileri kurmakta olduğunu belirterek, "Düzenleme, Türkiye'de resmi bir Hamas bürosunun açılması ve Hamas'ın kontrolündeki Gazze'nin yeniden inşası için Türkiye'nin 300 milyon dolarlık bir taahhüdü içeriyor" diye yazmıştı.

"HAMAS'IN AKILLI HAREKETİ"

Buna karşın Türkiye'nin taleplerinin ne olduğu bilinmediğini kaydeden gazete, "Bu Hamas için akıllı bir hareket, tabii ki Türkiye'nin yıldızı yükseldiği ve Erdoğan'ın iş başında olduğu sürece" dedikten sonra "Türkiye'nin rolünün Hamas'ın iç dinamiklerini nasıl etkiliyor acaba" sorusunu da sordu.

Haaretz gazetesi ise, Hamas Başbakanı İsmail Haniyeh'in kısa bir süre önce Ankara'ya yaptığı ziyaret sırasında İran'ın azalan yardımın yerine, Türkiye'den destek sağlanacağı güvencesini aldığı iddiasına yer verdiği haberinde Türk kaynaklarına dayanarak, Haniyeh'in Başbakan Erdoğan ile görüşmesinde Hamas'ın halen karşı karşıya bulunduğu finansman zorluklarını ayrıntılı bir biçimde anlattığını öne sürdü.

İran'ın Hamas'a yılda 250-300 milyon dolar yardım sağladığını ancak son dönemde bu yardım geciktiğini ve önemli ölçüde azaldığını kaydeden gazete, bunun sonucunda Hamas'ın personel maaşlarını ödeyemediğini de kaydetti. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Türkiye Hamas İran Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title