Haberler

Halter Patronunu Arıyor

Güncelleme:

Doping skandalının ardından boşalan federasyonun başkanlık koltuğuna oturacak isim bugün seçilecek.

Halter Federasyonu Başkanı adayı Kenan Nuhut,

"Halterin halter konusunda eğitime tabi tutulacak yöneticiye değil, bu işin uzmanına ihtiyacı var. Sporcusuyla ağlamış, sporcusuyla gülmüş bir yönetici olarak sorunları çok kısa sürede çözeceğime inanıyorum" dedi.

Crowne Plaza'da devam eden Halter Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'ndaki konuşmasına, bir grup delegenin tezahüratı ve yoğun alkışıyla başlayan başkan adayı Kenan Nuhut, bir dönem federasyon başkanlığını da yürüttüğü halterdeki geçmişini anlattı.

Yaşanan doping olayının ardından Halter Federasyonu yönetiminin toplu istifasına değinen Nuhut, "Hasan Akkuş yönetimi, görevine devam etmeliydi. Keşke bu kongre, 2016 Rio Olimpiyatları'nın ardından yapılsaydı" diye konuştu.

Türk halterinin, uluslararası alanda prestij kaybettiğini belirten Nuhut,

"Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) yönetmeliklerine göre, 2 yıllık ceza kapımızda bekliyor. İvedilikle IWF nezdinde diplomatik görüşmelere başlamak gerekir. Yıllardır yaptığım görev nedeniyle kısa bir sürede meseleyi çözeceğimize inanıyorum. Hasan Akkuş'un Avrupa ve Dünya Halter Federasyonlarındaki görevlerinden dolayı ondan da destek alacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Halterin önündeki çözümün, öncelikle ortadaki 21 vakayı ortadan kaldırmak, sonra da çözümü kalıcı hale getirmek olduğunu dile getiren Kenan Nuhut, "Tamer Taşpınar, 'Haltere kilit vurabiliyoruz diye açıklamalar yapıyor, sonra da federasyon başkanlığını açıklıyor. Bu tezadı anlamak kolay değil" dedi.

Konuşmasına, Türk halterinin geçmişini anlatarak devam eden Nuhut,

"Unutmayınız ki halter çok büyük bir ailedir ve bu büyük aile, ummadığınız anda kenetlenir, yaralar sarılır ve ülke hizmetine devam edilir" diye konuştu.

Başkan seçilmesi halinde, devletten destek alamayacağına ilişkin söylentilerin bulunduğunu öne süren Kenan Nuhut, "Sayın bakanımızın, sayın siyasetçilerimizin böyle bir laf edeceğini sanmıyorum. Olsa olsa bu bir bürokratik savaştır ve benim halterim, bürokrasinin elinde oyuncak edilmiş durumdadır" diye konuştu.

Kenan Nuhut, sözlerini şöyle tamamladı:

"Halteri, halterciler yönetmelidir. Tamer kardeşimin spor bilgisinden hiç mi hiç şüphem yok, ancak halteri, halteri bilen kişilere emanet etmek gerekiyor. Halterin, halter konusunda eğitime tabi tutulacak yöneticiye değil, bu işin uzmanına ihtiyacı var. Sporcuyla ağlamış, sporcusuyla gülmüş bir yönetici olarak sorunları çok kısa sürede çözeceğime inanıyorum."

Nuhut daha sonra bir Türk halterinde geçmişte elde edilen başarılara ilişkin sinevizyon gösterisi sundu.

-Tamer Taşpınar-

Diğer başkan adayı ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar da Kenan Nuhut'un, kendisine yönelttiği, "Haltere kilit vurabiliriz" eleştirisine cevap vererek başladığı konuşmasında, bir gazetede çıkan söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığını, ifadelerinin çarpıtıldığını söyledi. Taşpınar, "Eger öyle bir şey olsaydı, bugün karşınızda olmamam gerekirdi" dedi.

Kendisinin, tüm spor branşlarını sevdiğini ve ilgi gösterdiğine dikkati çeken Tamer Taşpınar, "İdari, teknik, sportif... Aklınıza hangi branş gelirse senelerce yaptım. Antrenörlük, şeflik, şube müdürlüğü, ilçe müdürlüğü ve İstarbul il müdürlüğü görevlerinde bulundum. Bu camianın yabancısı değiliz, halteri de iyi tanıdığımı düşünüyorum. Ben buraya milli takım teknik direktörlüğüne talip olmak için gelmedim, halteri yönetmeye talip oldum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra özgeçmişini anlatan Taşpınar, Türk halterinde gördüğü eksikliklere değindi. Halterde çözülmesi gereken öncelikli sorunun, antrenman salonlarındaki eksiklikler olduğuna dikkati çeken Taşpınar, il müdürlüğü döneminde birçok halter antrenman salonunu gezdiğini, bunların ivedilikle iyileştiriliceğini, ihtiyaca göre de yeni antrenman salonlarının hazırlanacağını söyledi. Taşpınar, "Altyapı hazırlandıktan sonra da bize düşen, yönetim, teknik heyet elele verip halteri daha ileri seviyelere taşımak" dedi.

Taşpınar şöyle devam etti:

"Bizler, uluslararası federasyonlara temsilciler vermeliyiz. Şu anda aramızda Uluslararası Halter Federasyonu Asbaşkanı, Avrupa Halter Federasyonu Genel Sekreteri Hasan Akkuş bulunuyor. Her zaman kendisini destekleyeceğiz, arkasında duracağız, yeni Akkuşlar'ın yetiştirilmesine de destek vereceğiz. Halteri el birliğiyle arzu ettiğimiz noktaya taşıyacağız. Başkanlık yarışı, tüm camiaya ve Türk Milleti'ne hayırlı olsun."

Taşpınar da konuşmasının ardından delegelere bir sinevizyon gösterisi izletti.

Konuşmaların ardından, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Halter Federasyonu eski başkanı Hasan Akkuş'a bir plaket sundu. Baykan, Akkuş'a plaketi sunarken yaptığı konuşmada, "Spor adamlarını kolay yetiştirmiyoruz, bazen de yetiştirdiklerimizin kıymetini bilemiyoruz. Kendisinin hizmetlerinin devam edeceğine inanıyorum. Hasan Bey spor yöneticiliğini bırakmak istese de biz onu bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

-Oy verme işlemi başladı-

Başkan adayları Tamer Taşpınar ve Kenan Nuhut'un delegelere hitaben yaptıkları konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Oy verme işlemi, 17.00'de sona erecek.

İki başkan adayının yönetim kurulu listeleri şu isimlerden oluşuyor:

Tamer Taşpınar:

Yönetim Kurulu asil üyeler: Bekir Altan, Halil Mutlu, Murat Kalkanlı, Murat Selim Karaman, İlker Özkan, Ahmet Tunç, Ümit Durak, Kemal Yazıcı, Mustafa Aksu, Serkan Yalçın, Cengiz Aktan, İbrahim Aktürk, Doğan Çağatay, Şenol Akkaya

Denetim Kurulu asil üyeler: Hasan Tunç, Ömer Özkan, Ergün Taşcı, Ertan Demirezen. İsmail Nuhoğlu

Kenan Nuhut:

Yönetim Kurulu asil üyeler: Savaş Ağaoğlu, Taha Selçuk Dişli, Mustafa Bayram, Mehmet Atak, Erkan Küçükgüngör, Mehmet Şakir Uludağ, Savaş Bağcı, Gökalp Büyükbektaş, Emin Aykaç, Ali Güven, Ahmet Pelit, Suat Kahya, Mehmet Barulay, Orhan Arslan

Denetim Kurulu asil üyeler: Şeref İba, Oğuz Atasoy, Mehmet Zeki Köse, Yıldırım Ak, Emrah Ilgın

(Sürecek)

Muhabir: Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: Hüseyin Doğru - ANKARA

Kaynak: AA / Spor

Kenan Nuhut Taşpınar Akkuş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title