Haberler

Halaylarla Açılan Hakkari Havaalanı 10 Gün Önce Seferlere Kapatıldı

Güncelleme:

Seçim öncesi günde 3 sefer yapılan Hakkâri uçuşları 'terör' bahanesiyle durduruldu. Bölgenin STK temsilcileri istenilen oy çıkmayınca halkın cezalandırıldığı görüşünde.

Seçimler öncesi görkemli törenle geçtiğimiz 26 Mayıs'ta hizmete açılan Hakkâri Selahaddin Eyyubi Havalimanı'yla ilgili şok gerçek ortaya çıktı. Seçim öncesi İstanbul ve Ankara'dan günde 3 sefer yapan Türk Hava Yolları (THY), terör olaylarını gerekçe göstererek 10 gün önce Hakkâri seferlerini durdurdu.

ERDOĞAN İLE DAVUTOĞLU AÇMIŞTI

Havalimanı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar ve THY yetkilerinin katılımıyla görkemli bir törenle hizmete girmişti. Törende halaylar çekilmiş hatta ilk seferde uçak içerisinde dahi halayla kutlamalar yapılmıştı. Davutoğlu da havalimanın adının Selahaddin Eyyubi olacağını açılışta duyurmuştu. Ancak şimdi seferler durdu.

'HALKA OY CEZASI'

Hakkâri Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı İrfan Sarih, seçimde beklenen oy çıkmayınca bölge halkının bu şekilde cezalandırıldığını öne sürdü. Sarih, "Havalimanı kaderine terk edilmiş şekilde bekliyor. Kaymakamlık ve valilikten açıklama yok. Ama bize ulaşan bilgilere göre seferler güvenlik gerekçesi ile durduruldu. THY, bölgedeki PKK eylemlerini gerekçe gösteriyor. Madem sefer yapmayacaktınız neden açtınız? Seçim ayarlı proje olduğu için seçim bittiğinde proje rafa kaldırıldı. Oylarda istenileni alamayınca bizi cezalan-dırmak istediler" şeklinde konuştu.

'BİLET BULAMIYORDUK'

Seferler durmadan önce bilet bulmakta zorlandıklarını ifade eden Sarih, "Yaklaşık 10 gün önce seferler durdu. Oysaki havalimanına çok rağbet vardı. En son Ankara'ya uçtum ve uçaklar full çekiyordu. Her şey yolunda gidiyordu. İran'dan Urumiye kentinden bölgeye ciddi talepler vardı. Yerel ve turistik anlamında yoğun bir trafik vardı. Fakat bir anda seferler durdu" ifadelerini kullandı.

TİCARİ KAYIPLAR BAŞLADI

Hakkâri Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Taş, havalimanının ticaret için yoğun şekilde kullanılmaya başlandığını söyledi. Taş şöyle devam etti: "İran'a sınır bölge olduğu için ekonomik dinamikler tam harekete geçmeye başlamıştı. İran'dan gelen turistler bölgeye ciddi katkı sağlıyordu. Şu anda ilişkiler kesildi. Bu ulaşım kesildiği için de ticari kayıplar başladı."

BAĞDAT'A BiLE SEFER VAR

Hava İş Sendikası Genel Başkanlığı'nı 25 yıl yapan ve geçtiğimiz yıl görevinden ayrılan Atalay Erçin ise ortada savaş durumun olmadığını söyledi. Hükümetin tek taraflı politikalarından dolayı uçuşların durmaması gerektiğini ifade eden Erçin, "THY'nin savaş bölgesi olan Bağdat'a uçuşları var. Ama Hakkâri'ye yok. Neden böyle bir karar aldığını anlayamadık" dedi.

THY: OLAYLAR NEDENİYLE İPTAL

THY yetkilileri, güvenlik gerekçesiyle hava sahası kapalılığı olduğunu açıkladı. THY müşteri hizmetleri de uçuşların terör olayları nedeniyle iptal edildiğini ifade etti. Sistemde 1 Eylül'e kadar uçuşlar 'dolu' gözüküyor. 1 Eylül'den sonra bilet alımı açık ancak müşteri temsilcisi "Yaşanan olaylardan dolayı Yüksekova uçuşları çok kez iptal oldu. Sistem üzerinden 1 Eylül'de bilet alsanız dahi uçuşunuz iptal edilme riski bulunuyor" diye uyarıyor.


Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türk Hava Yolları Hakkari İran Turizm Turizm Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (282)

amedli:

çokta fifiydi onlar işte bu kadar namusuz bi parti

51
18
yanıtYanıtla
port:

nankör bir milletsiniz

30
35
yanıtYanıtla
Mardinli:

Biz kürtler 3-5 Kruşa oyumuzu satacak kadar onursuz değiliz bunu AKP ve yandaşları geçen seçimde gördü ve gene görecek

37
21
yanıtYanıtla
MALMARDİNLİ:

Sen bu beyinle anca tahtalı köye gidersin. . . :)

yanıt7
yanıt4
aptal Sempatizan:

gerizekalı oğlum benim havaalanı senin kalkınman için yatırımdır bre aptal. oranın kapatılma nedeni de pkknın artık sivillere yönelttiği saldırılarını havaalanına yapabileceği değerlendirildiği içindir. Ayrıca Allah korusun böle bi saldırı durumunda yine yine pkk yı suçlamaz devleti suçlarsınız. Dövlet bizi korumadı. . . .

yanıt3
yanıt1
Kurt:

Hanı istemiyorsanız hanı sabotaj yapıyorsunuz.hanı sadece asker polis kullanıyordu.hanı açılışa hiç vatandaş gelmemişti.o havaalanı insanlara layık ayılar.bence tüm elektriği telefonu da kesmeli.hardal gazı desem az gelir

34
19
yanıtYanıtla
muşlu gerçek kürt:

oradaki zerdüştler olup hakkariyi karıştırdıkça niçin sefer olsunki utanmadan seferler niçin kaldırıldı diyor sizce oraya bu şartlarda sefer yapmak uygunmu siz zerdüşt pkk ya yardım ettikçe böyle rezil oursunuz siz huzuru değil rezilliği seviyorsunuz

47
4
yanıtYanıtla
Halil:

Kürtleri rahat birakin iyiki bir havaalni yapmissiniz bizim sayamizde büyük Türkiye oldu sizi yoksa yalniz olsaydiniz arkanizda BIZ olmasaydik o an bizde size karsi savassaydik Türkiye zaten yokdu kürdisdan olacakti siz bizi borclusunz belkide hayatinizi bize borclusunuz

11
32
yanıtYanıtla
ALİ:

Hadi len kürtler olmasa Türkiye avrupann en büyük güçlü ülkelerinden biri olur Türkiye sizin gibi hainlerin yüzünden gelişemiyor kalkınamıyor

yanıt16
yanıt3
TÜRK:

ben bir TÜRK olarak içimden geldiği gibi yazıyorum eskiden pkk ya ve kürtlere karşı önyargılarım vardı ama şu 7 Haziran sonrası önyargılarımı yendim artık biliyorum ki kürtlere çok acılar yaşatmışız. Şu da var pkk nın gariban askeri öldürmesinede karşıyım. Gelelim asıl konuya biz Türkler olarak kürtlere herşeyi yasaklamışız yıllardır dağı bırak siyasete gel diyorduk adamlar siyasete geldi başarılıda oldu fakat bizimkiler hazmedemedi. yazık gerçekten oy için bu ülkenin vatandaşlarını öldürtene. .

13
29
yanıtYanıtla
Tüm 282 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title