Haberler

Hakkari: Yüksekova'da Sinema ve Kadın Adlı Söyleşi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde "Sinema ve Kadın" konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

Tiyatro ve sinema oyuncusu Derya Alabora ve bir televizyon kanalında gösterilen "Hırsız-Polis" dizisinin senaristi yazar Gaye Boralıoğlu söyleşi için Yüksekova'ya geldi. Esendere yolu üzerinde bulunan Vizyon Sineması salonunda ilk kez gerçekleştirilen söyleşiye katılım bir hayli yüksek oldu. Anadolu Kültür A.Ş.'nin, bir süredir ücretsiz olarak Hakkari ve ilçelerinde yürüttüğü etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen ve herkese açık olan söyleşide, sinemada kadın temsili, namus, namus cinayetleri, sinema sektörü, sinemada kadın temsili, tiyatro-sinema gibi konularda konuşan Alabora ve Boralıoğlu, gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getirdi. Sinemada kadının çok az konu edildiğini belirten konuşmacılar, Yeşilçam'da sadece Atıf Yılmaz'ın kadınlara yönelik ciddi çalışmalar yaptığını vurguladı.

Yüksekovalı kadın ve erkekler ise, özel televizyonlarda reyting amaçlı yapılan ve Doğu ve Güneydoğuyu anlatan aşiret dizilerinin gerçeği yansıtmadığı ve bölge üzerinde büyük tahribat yaptığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title