Haberler

Hakkari'de Bazı Elektrik ve Telefon Telleri Aynı Direkte

Hakkari'de Onarım Çalışmaları İçin Yüksek Gelirim Hatlarını Taşıyan Bazı Demir Direklerin Hemen Yakınındaki Araç Direklere Çıkmak Zorunda Kalan Türk Telekom Görevlileri Büyük Tehlike İçinde Çalışıyorlar.

Hakkari'de onarım çalışmaları için yüksek gelirim hatlarını taşıyan bazı demir direklerin hemen yakınındaki araç direklere çıkmak zorunda kalan Türk Telekom görevlileri büyük tehlike içinde çalışıyorlar.

Dağgöl Mahallesi Kale Altı semtinde bulunan bazı ağaç direklerinin hemen yanından geçen yüksek gelirim hatları olası tehlikeleri gözler önüne seriyor. Bazı bölgelerde ise elektrik ve telefon hatlarının ayrı direk üzerinden geçmesi sık sık arızalara yol açıyor. Türk Telekom arıza ekibi çalışanları, tehlikeli olmasına rağmen yüksek gelirim yüklü hatları yakınandaki ağaç direklere çıkıp telefon arızalarını giderdiklerini belirttiler. Çalışanlar, "Ağaç direklerinin üst tarafında yüksek gelirim kabloları, alt tarafta ise bize ait telefon kabloları bulunuyor. Bazı direklerde ise iki hat birlikte geçiyor. Direkler bu her iki hattı kaldırmadığı için en ufak bir sarsıntıda kablolarda kopmalar meydana geliyor. Bu yüzden sık sık arızaya çıkıyoruz. Bu direkler çıkarken de elektrik çarpmasından korkuyoruz" şeklinde konuştular.

TEDAŞ yetkilileri ise, bir süre önce müteahhit firma tarafından bazı mahallelerde kaldırılan ağaç direkler yerine demir direkler kurulduğunu belirttiler. Yetkililer, ağaç direklerin tamamen ortadan kaldırılması için yakında çalışmalarının olacağını ifade ettiler.

(FT-MET-Y) 26.06.2008 11:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title