Haberler

Hakkari'de 90 Kişilik Kız Öğrenci Pansiyonu Hizmete Girdi

Hakkari Valiliği Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Tarafından Kiralanan ve Milli Eğitim Bakanlığınca Onarımı Yapılan 90 Kişilik Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonu Hizmete Girdi.

Hakkari Valiliği Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından kiralanan ve Milli Eğitim Bakanlığınca onarımı yapılan 90 kişilik Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonu hizmete girdi.

Gazi Mahallesi'ndeki pansiyon binası önünde düzenlenen törene Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Z. Atilla Ataalp, Belediye Başkanı Metin Kazandıoğlu, Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, Emniyet Müdürü Cavit Çevik, Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç.Dr. Tahir Yaşar, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Şen, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Törende konuşan Vali Nasuhbeyoğlu, Hakkari'ye geldiğinden beri eğitim, sağlık ve dönük hizmetlerin zorlukları ile karşılaştığını belirterek, 2 yıl içerisinde bu işleri çözme imkanı bulduğunu belirtti. Nasuhbeyoğlu, "Bakanların ilimize verdiği önemle her türlü zorlu işlerin üstesinde geldik. Bugün burada 90 kızımızın kalacağı yurt binamızı hizmete geçiriyoruz. Türk Eğitim Derneği'ne de burada teşekkür ediyorum. Pansiyona 210 ranza yardımında bulundular. Eğitim ve öğretime birinci önceliğimiz olduğu için bu yönde çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın ise, Vali Nasuhbeyoğlu'nun göreve başlamasıyla birlikte Hakkari'nin sürekli yeniliklerle tanıştığını, son 2 yıl içersinde eğitim alanında 50 milyon YTL'lik bir yatırım gerçekleştirildiğini belirtti.

Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi Müdiresi Ayşe Akdağ da konuşmasında, kızları yetiştirirken onların toplumsal ve sosyal yaşamın içersinde de görmek istediklerini belirtti. Kızların iyi bir öğretmen, bir iş kadını ve iyi bir anne olmalarını istediğini ifade eden Akdağ "Okulumuzun tüm sıkıntılarıyla sayın valimiz çok yakında ilgilenmiştir. Göreve başlarken okulumuzun öğrenci sayısı 40 civarında idi. Değişik bölümler açılması ile bu sayı şimdi 500'ü bulmuştur. Sayı artıkça okul binamız yetersiz oldu ve öğrencelerimizin barınma sorunu ortaya çıktı. Sayın valimiz bir binayı 3 yıllığına kiralayarak bu pansiyonu bize kazandırarak yaşanan sıkıntımızı giderdi. Sayın valimizin girişimleriyle 8 derslik ek binamızın da hizmete gireceği müjdesini vermek istiyorum" dedi.

Vali ve beraberindekiler daha sonra kızların kalacağı pansiyon binasını dolaşarak emeği geçenlere teşekkür ettiler.

(FT-MET-Y)

22.11.2007 17:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title