Haberler

Hakimle Tartışan Doğu Perinçek Duruşmadan Çıkarıldı

Birinci Ergenekon davasında talep kısmında izin almadan konuşan tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, mahkemenin kararı üzerine duruşmadan çıkarıldı.

Birinci Ergenekon davasında talep kısmında izin almadan konuşan tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, mahkemenin kararı üzerine duruşmadan çıkarıldı. Davada bir izleyici de oturduğu bölümden heyete bağırınca duruşmadan atıldı. Tutuksuz sanıklarından Sedat Peker, Balyoz davasına da konu olan Eskişehir'deki Bilvanis Çiftliği'ni ziyaret edip Nakşibendi tarikatı Menzil grubunun şeyhi Abdülbaki Erol'un elini öpüp hayır duasını aldığını söyledi.

Birinci Ergenekon davasında tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Hasan Basri Özbey talep bölümünde söz alarak, müvekkili Perinçek'in 4 yıldır tutuklu olduğunu hatırlatarak, davaya iki yeni hakimin atandığını ve dosyanın kapsamının ise büyük olduğunu belirtti. Avukat Özbey, "Bu şartlarda bugün tahliye kararı nasıl verilecek" dedi. Davanın Tuncay Güney'in ifadelerine dayandığını iddia eden avukat Özbey,"Siz daha sonra Tuncey Güney'in ifadelerini çöpe attınız" ifadesini kullandı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese de, "Bizim düşündüklerimizi ya da düşünmediklerimizi söylemeyin. Mahkemeyi zan altında bırakan sözler sarf etmeyin" diyerek avukat Özbey'i uyardı. Bunun üzerine salonda bulunan bir izleyici de, "Siz Türkiye'yi şaibe altında bırakıyorsunuz. Biz de insanız. Ben Türküm, müslümanım" dedi. Mahkemenin kararı üzerine izleyici jandarma tarafından duruşma salondan çıkarıldı. Daha önce 16 duruşmadan men edildiğini anımsatan avukat Özbey, "Şimdi de konuşmamı engelliyorsunuz" şeklindeki sözleri üzerine Mahkeme başkanı Özese, "Lütfen savunma kapsamında kalın" dedi. Aynı zamanda İşçi Partisi Genel Başkan vekili olduğunu söyleyen avukat Özbey, Anayasa çerçevesinde hareket eden bir parti olduklarını belirtti.

AVUKAT İLE HAKİM ARASINDA GEÇEN DİYALOG ŞU ŞEKİLDE:

Mahkeme Başkanı Özese: Dava siyasi değil.

Avukat Özbey: Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz? Beni konuşturmuyorsunuz, benimle tartışıyorsunuz.

Hakim Özese: Savunma kapsamında konuşun.

Avukat Özbey: Sayın üyeler lütfen müdahale edin. Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde bir avukat konuşamıyor.

Hakim Özese: Mahkeme kanunları yerine getirir. Savunma kapsamında kalın yoksa mikrofonunuzun kapatacağım.

Avukat Özbey: (Yüksek sesle konuşarak) Doğu Perinçek'i tahliye edin. Biliyorum hakkımda savcı suç duyurusunda bulunulmasını isteyecek ama bizi bunlarla susturamazsınız. Savunmam kısıtlanmıştır. HSYK'ya suç duyurusunda bulunacağım.

Hakim Özese: Sakin olun. Duruşma salonunun bir disiplini vardır. Türkiye Cumhuriyeti Mahkemeleri Türk milleti adına yargılama yapar.

PERİNÇEK DURUŞMADAN ÇIKARILDI

Bu arada oturduğu yerden avukatının sözlerine müdahale edilmemesini isteyen tutuklu sanık Doğu Perinçek, "Psikolojik harekat yapılıyor" dedi. Bu sözler üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Özese, jandarmadan sanık Perinçek'i duruşmadan çıkarmasını istedi. Sanık Perinçek de, 'Ben kendim çıkarım' diyerek jandarma eşliğinde salondan ayrıldı.

BİLVanİS ÇİFTLİĞİNİ ZİYARET ETTİM

Başka suçtan hükümlü bu davanın tutuksuz sanığı Sedat Peker, Balyoz davasına da konu olan Eskişehir'deki Bilvanis çiftliği'ni ziyaret edip Nakşibendi tarikatı Menzil grubunun şeyhi Muhammet Raşit Erol'un oğlu Abdülbaki Erol'un elini öpüp hayır duasını aldığını söyledi. Sanık Peker,"Burada ihtilale zemin hazırlamak üzere oluşturulmuş, ihtilalden sonra da inançlı kesime yönelecek bir yapının olduğuna ilişkin kamuoyunda bir algı var. Balyoz davasında bir general Bilvanis Çiftliğine ilişkin çalışmalar yapmakla suçlanıyor. 1988 yılında 17 yaşındayken cennet mekan Seyit Muhammed Raşit Erol Hocamı Ankara'ya geldiğinde ziyaret ettim. Tutuklanmadan kısa bir süre önce de cennet mekan Muhammet Erol hocamın oğlu Seyit Abdülbaki Erol'un hayır duasını almak üzere Bilvanis Çiftliğine gittim. Benim gibi inançları olan birinin böyle bir yapı içerisinde yer alması mümkün değildir" dedi.

HER SANIK AYRI DÜNYA GÖRÜŞÜNE SAHİP

Ergenekon davasında yargılanan her sanığın ayrı ayrı dünya görüşüne sahip olduklarını anlatan Peker, "Bazı sanıklar hayata bakışları açısından cemaatlere ilişkin olumsuz düşünceler belirtiyor. Ancak benim böyle bir düşüncem yoktur. Burada dünyaya farklı pencereden bakan insanlarız" ifadelerini kullandı. Gazeteci Tuncay Özkan'ın İkinci Ergenekon davasında örgüt yöneticiliğinden yargılandığına ifade eden Peker, Özkan'ın yöneticisi olduğu iddia edilen örgüte üye olmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu söyledi. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammed Raşit Erol Hasan Hüseyin Özese Doğu Perinçek İşçi Partisi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title