Haberler

Hain Saldırıda Yaralı Sayısı 16'ya Çıktı

İzmir'de Polis Servis Midibisü Geçişi Sırasında Meydana Gelen Patlamada 16 Kişi Yaralandı.

İzmir'de polis servis midibisü geçişi sırasında meydana gelen patlamada 16 kişi yaralandı.

 İzmir'in Yağhaneler Semti, Buca Kavşağı yakınlarında bu sabah teröristler, polis servis aracı ve bir askeri araç geçerken bir bina önüne park ettikleri bomba yüklü otomobili infilak ettirdi. Korkunç patlamada servis aracındaki 8 polis ve askeri araçtaki 3 asker ile çevredeki 5 sivil olmak üzere 16 kişi yaralandı.

Olay bu sabah saat 07.45 sıralarında Yeşillik Caddesi'nde Elka Durağı yakınında meydana geldi. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda görevli Çevik Kuvvet polislerini taşıyan servis aracı ile arkasından giden askeri otomobilin geçtiği sırada, üç katlı binanın önünde park halindeki bir otomobilde patlama meydana geldi. Polis servis aracı, askeri araç ve çevredeki binaların hasar gördüğü patlamada ortalık kan gölüne döndü.

Patlamanın şiddetiyle bombalı aracın önüne park edildiği üç katlı evin ön cephe duvarları yıkılırken, çevredeki ev ve işyerlerinin de camları kırıldı.

Askeri otomobilde bulunan albay Ahmet Kılıç ile 2 asker yaralanırken, polis servis aracında yaralanan 8 polisten 4'ünün Hakan Babürhan, Abbas Kalander, Sacit Kaskatı ve Hüseyin Kirazdiken oldukları saptandı. Patlamada sırasında caddede ve evlerinde bulunan Özgür Yenidoğan, Güler Gezer, Ayşe Yenidoğan, Ramiz Yenidoğan ve Mehmet Ali Yarar da yaralandı.

Aralarında durumu ciddi olan yaralılar İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Eşrefpaşa Polis Karakolu'nun eski yerinin yakınındaki polis lojmanlarına da yaklaşık 50 metre uzaklıkta patlatılan bombanın bulunduğu araç parçalandı. Yolu trafiğe kapatan polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, ilk belirlemelere göre bombanın plastik patlayıcı olduğunu ve uzak kumandayla ifilak ettirildiğini, soruşturmanın sürdürüldüğü söyledi.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title