Haberler

Haddini Bil Tartışması

Çiğli Beyediye Başkanlığı Koltuğuna Metin Solak'ın Oturmasının Ardından Yapılan İlk Meclis Toplantısı Tartışmalı Geçti.

Çiğli Beyediye Başkanlığı koltuğuna Metin Solak’ın oturmasının ardından yapılan ilk meclis toplantısı tartışmalı geçti.

Başkan Metin Solak ve kendisine destek veren dört meclis üyesi, disipline sevk edildikleri gerekçesi ile CHP grup toplantısına alınmadı. Meclis toplantısında hazır bulunan üyeler, grup başkanvekili Ali Karabay’ın uyarısı ile de arka sıralarda oturdu. Parti üst yönetiminin kararlarına saygılı olduklarını dile getiren meclis üyeleri arka sıralarda yerlerini aldı ancak kesin ihraç talebi ile İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen Önder Özdemir, İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’na yüklendi.

Nalbantoğlu’na sert tepki

Özdemir, “Biz CHP’nin ilke ve kararlarını benimseyen meclis üyeleriyiz. Çiğli’de seçimin kazanılması için maddi manevi en çok çalışanların başında geliyorum. Bize bugün yapılanlara anlam veremedik. Adeta vebalı hasta gibi davrandılar. Bizi hain ilan eden Nalbantoğlu haddini bilecek” dedi. AKP Grup Başkanvekili Sıddık Soysal da, kendilerini eleştiren CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’na sert tepki gösterdi. Soysal, “Kendisini kınıyoruz. Çiğli Belediyesi’ndeki AKP meclis üyeleri geçen seçimde analarının ak sütü gibi helal olan oyları aldı. Biz CHP’li meclis üyelerini yönlendirecek durumda değiliz” diye konuştu.

TOPLANTIYI GERME

Soysal’ın sözlerinin ardından mikrofonu alan CHP Grup Başkan Vekili Ali Karabay ise eleştirilere tepki gösterdi. Karabay’ın “Kimse CHP’ye haddini bildiremez. Asıl haddini bilmesi gereken sizlersiniz” sözlerinin ardından bir anda ortam gerilirken Soysal, “Meclis toplantısını germe” diye bağırdı. Karabay’ın yaptığı konuşmanın ardından tekrar söz alma gereği duyan Başkan Solak, “Kendi iç meselelerimizi konuşmanın yeri burası değildir. Meclis toplantısında tartışmanın bir anlamı yok” diye konuştu. Öte yandan meclis toplantısında Başkan Ensari Bulut’un vefatının ardından yedeklerden gelerek meclis üyesi olan Doğan Gül, Hukuk Komisyonu üyeliğine seçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title