Haberler

Güveç İçeresinde 80 Bin TL Değerinde Sahte Altınla Çiftçiyi Dolandırdılar

Erzurum'un Aşağı Yenice Köyü'nde yaşayan 62 yaşındaki evli 6 çocuk babası çiftçi Ahmet C.'ya "Sizin köyde Gömü var."

Erzurum'un Aşağı Yenice Köyü'nde yaşayan 62 yaşındaki evli 6 çocuk babası çiftçi Ahmet C.'ya "Sizin köyde Gömü var. Tarihi eserleri çıkarıp satacağız. Trilyoner olacağız " diyerek kazı yaptıran ve önceden toprak küp içerisinde altın sarısı rengine boyalı heykelleri 80 bin liraya satışını yapan 3'ü tutuklu biri tutuksuz dört sanığın yargılanmasına Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

Dolandırıcılık olayı, geçen yılın Mayıs ayında merkez Aziziye İlçesi'nin Aşağı Yenice Köyü'nde meydana geldi. Çiftçilik yapan Ahmet C. kapısını çalan Diyarbakırlı Mehmet G. (34) ile EThem B. (32) devletten izinli olarak definecilik yaptıklarını söyleyip, köyde bulunan gömüyü çıkarmak için ortak olmayı önerdi. Kendilerinin yabancı olduğu için kazı yaptırılmamasından korktuklarını belirten iki kişi, Ahmet C.'dan yardım istedi. Yapılan anlaşma üzerine tarihi eserlerinin yerini gösteren iki arkadaş köyden ayrıldıktan sonra, Coşkun kazma kürekle gösterilen yeri kazmaya başladı.

İKİ ADET ALTIN SARISI HEYKEL ÇIKINCA BAYILDI

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Çiftçi Ahmet Coşkun, bir süre sonra içerisinde altın sarısı renkte heykeller olan toprak kap bulunca çok sevindi ve telefonla pazarlayıcı kişileri aradı. Mağdur

Ahmet C.'dan, çıkarılan tarihi eserlerin değerine göre vergi yatırılacağını, ayrıca satış ve yurt dışına çıkış masrafları olduğunu belirterek 80 bin lira göndermesini istedi. Parayı şüphelilerin verdiği PTT hesaba yatıran Ahmet C. Mehmet G. ile Ethem B. Kayıplara karıştı. Dolandırıldığını anlayan Coşkun, Cumhuriyet Savcılığına giderek şikayetçi oldu.

DOLANDIRICI 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis cep telefon numaralarından Gönültaş, Bilmedi ve paranın yatırıldığı banka hesabının sahibi Fatih Destici'yi gözaltına aldı. Üç kişi 2 Kasım 2012 günü Erzurum 2'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak E tipi ceza evine gönderildi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Birinci Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildi.

'NAMUSSUZLAR BENİ DOLANDIRDI"

Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında 'Bilişim Sistemleri veya Kredi Kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık yapmak' suçundan dava açılan Mehmet G., Fatih D., Ethem B. ve Mert G. hakkında Birinci

Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Olayda 80 bin lirasını kaptırdığını belirten Ahmet Coşkun, sanıklardan Mehmet G. ve Etem B.'yi mahkeme huzurunda teşhis ettiğini ve şikayetçi olduğunu belirterek,"Bu gördüğünüz namussuzlar beni dolandırdı. 'Sizin köyde Gömü var. Tarihi eserleri çıkarıp satacağız. Para ile vergileri yatırıp, camii yaptırıp geri kalan 500 milyonu da bölüşeceğiz. Bu işten trilyonlar kazanacağız' dediler. Önce 70 bin, sonra kredi çekip 10 bin lira daha yolladım. Dekontların hepsi var. Bana kendilerini 'Hacı Hasan' ve 'Hacı Ekrem' diye tanıttılar. Çok mağdurum. Paramı geri verirlersen. Allahlarından bulsunlar" dedi.

Mahkeme heyeti tutuklu Fatih D'nin tutuksuz yargılanmasına karar verirken, Mehmet G. Ethem B.'nin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Yenice Gömü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title