Haberler

Güroymak Adm'de Kurslar Açılacak

Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, ilçede kurulan Aile Destek Merkezi'nde (ADM) kadınlara ve genç kızlara yönelik kurs açacaklarını söyledi.

Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, ilçede kurulan Aile Destek Merkezi'nde (ADM) kadınlara ve genç kızlara yönelik kurs açacaklarını söyledi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ADM'de tüm hazırlıkların tamamlandığını ve kursları açmaya başlayacaklarını belirtti.

ADM projesinin hazırlanmasında ve projenin kabul görmesinde Vali Veysel Yurdakul'un, kendilerine büyük katkı sunduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Merkezde tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve kurslarımızı açmaya başlıyoruz. Kurslarımız birkaç hafta sonra faal hale gelecek. Bu kurslarda kadın ve genç kızlarımız, bilgi ve beceri sahibi olacak. Kursiyerlerimiz burada üreteceği ürünlerle maddi kaynak temin edecek. Burada üretilen ürünler kursiyerlerimize maddi kazanç olarak geri dönecek. Kurslar için malzemeleri biz alıyoruz. Kursiyerlerimizin hiçbir masrafı olmayacak. Çok sayıda kurs açacağız ve kursiyerlerimize bilgi aktaracağız."

Ayrıca merkezde kursiyerlerin 0-6 yaş grubundaki çocukları için oyun alanı oluşturduklarını ve çocukların buradaki bakıcıya teslim edileceğini kaydeden Yılmaz, böylelikle kadınların kursa gelmeme konusunda mazeretinin kalmayacağını bildirdi.

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - BİTLİS

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Yurdakul Güroymak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title