Haberler

Güneydoğu'da Kültür Sanat

"Nereye" ile "Oz Büyücüsü" adlı oyunları sahneleyecek.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT) bu hafta

"Nereye" ile "Oz Büyücüsü" adlı oyunları sahneleyecek.

Hüseyin Alp Tahmaz'ın yazdığı, Emrah Eren'in yönettiği "Nereye" adlı oyunda, Avrupa'ya kaçak olarak gitmek üzere kapalı kamyon kasasında yola çıkanların yaşam öyküleri anlatılıyor.

Oyunda Ali Çelik, Mümtaz Aydoğan Mengi, Ozan Hafızoğlu, Fatih Yurdakul, İrem Ölmez ve Ercan Kılıçarslan rol alıyor. Kostümü Melih Karakurt'a, ışığı İzzetin Biçer'e ait oyun, bugün, yarın ve 11 Şubatta Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

DDT, geçen hafta prömiyerini yaptığı "Oz Büyücüsü"nü bu hafta bir kez daha seyircinin beğenisine sunacak.

Özlem Saraç'ın Frank Baum'dan uyarlayarak yazdığı oyunun müzikleri Erkin Hadimoğlu ve Ender Gündüzlü, şarkı sözleri ise müzikalin yönetmeni Metin Arslan'a ait.

Kostüm tasarımı Esra Selah, dekor tasarımı Seyhan Kırca, ışığı İzzettin Biçer'e ait müzikalde Gonca Çoşkun, Özden Gököz, Mümtaz Mengi, Fatih Yurdakul, Pelin Tozkoparan, Birce Birsel Çağlar, Kerem Corogil, Uğur Çınar ve Ozan Hafızoğlu yer alıyor.

Pop-rock türündeki iki perdelik müzikalde, evinden uzaklaşan bir kız çocuğunun hayallerine kavuşması için "Oz Büyücüsü"ne ulaşması anlatılıyor.

Oyun, 12 Şubat Pazar günü Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Sophokles'in en önemli yapıtlarından, Celal Mordeniz'in yönettiği "Antigone"yi sahneleyecek.

Oyun, Kürtçe olarak yarın ve cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda seyirciyle buluşacak.

-Gaziantep-

Erzurum Devlet Tiyatrosu, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta "Kuva-i Milliye" adlı oyunu sahneleyecek.

Nazım Hikmet'in yazdığı, Sedat Şenoğlu'nun yönettiği oyunda, Kurtuluş Savaşı'ndaki mücadele destansı bir dille yansıtılıyor.

Dekor tasarımını Sinan Yardımedici, giysi tasarımını Günnur Orhon, ışık tasarımını Zeynel Işık'ın hazırladığı oyunda Kutay Sungar, Levent Aras, Burcak Aksakal, Salih Bayraktar, Cengiz Toraman, Emrah Keskin, F. Nazlı Palattaş, Işın Yıldız, Sezai Yılmaz, Taner Köse, A. Arif Atalay, Melike Durak ve Kübra Tığtepe rol alıyor.

"Kuva-i Milliye" adlı oyun, bugün Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Sahnesi'nde, yarın ve 11 Şubatta Gaziantep Onat Kutlar Sahnesi'nde izlenebilecek.

-Kahramanmaraş-

Ankara Devlet Tiyatrosu, Kahramanmaraş'ta "Haydi Karına Koş" adlı oyunu sahneleyecek.

Ray Cooney'in yazdığı, Ali Hürol'un yönettiği oyun, birbirinden habersiz iki kadının başından geçenleri anlatıyor.

Dekor tasarımını Güven Oktem, giysi tasarımını İnci Kangal, ışık tasarımını Mehmet Yaşayan'ın hazırladığı oyunda Şahap Sayılgan, Savaş Tamer, Pelin Dikmenoğlu, Cüneyt Mete, Ünsal Coşar, Şirin Gıobbı ve Mert Gürol Sahne alıyor.

Oyun, 15 Şubat Çarşamba günü Necip Fazıl Kısakürek Sahnesi'nde izlenebilecek.

-Şanlıurfa-

Şanlıurfa bu hafta iki tiyatro ve bir şiir dinletisine ev sahipliği yapacak.

Şanlıurfa Belediyesi tiyatro ekibince çocuklara yönelik hazırlanan "Teneke Şövalyeler" adlı oyun, 11 Şubat Cumartesi günü saat 13.00'te Şair Nabi Kültür Merkezi'nde gösterilecek.

Yine aynı gün ve yerde, yetişkinlere yönelik hazırlanan "Bekçi Murtaza" adlı tiyatro oyunu da saat 19.00'da izlenebilecek.

Şair Murat İnce, 14 Şubat Salı günü saat 19.30'da Kürkçüoğlu İşhanı'nda şiir dinletisi sunacak.

-Mardin-

Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisi'nde açılan, küratörlüğünü fotoğraf tarihçisi Engin Özendes'in üstlendiği "Seyreyle Ara Güler Mardin'de" sergisi devam ediyor.

Usta fotoğrafçı Ara Güler'in fotoğraflarının yer aldığı sergi "Tanımak ve Anlamak" ile "Yüz Yüze" başlıklı iki bölümden oluşuyor. 114 eserin bulunduğu sergi, bir yıl süreyle açık kalacak.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Cahit Sıtkı Tarancı Kahramanmaraş Orhan Asena Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title