Haberler

Güney Kore ve ABD'nin Tatbikatına Kızan Kuzey Kore Füze Fırlattı

Güncelleme:

ABD ve Güney Kore'nin müşterek askeri tatbikatına tepki gösteren Kuzey Kore ordusu, sabah saatlerinde 2 adet füze fırlattı.

Kuzey Kore ordusu, ABD ve Güney Kore'nin müşterek askeri tatbikatına tepki olarak sabah saatlerinde iki adet kısa menzilli balissatik füze fırlattı.

MENZİLİ 490 KİLOMETRE

Güney Kore Savunma Bakanlığı, yerel saatle 06.32 ve 06.41'de atılan balistik füzelerin muhtemelen Scud tipi olduğunu açıkladı. Açıklamaya göre, ülkenin güneyindeki Nampho limanı üzerinden doğu yönüne seyreden füzeler karaya 490 kilometre uzaklıkta denize düştü.

TATBİKATI PROTESTO

Wall Street Journal gazetesi, fırlatmaların yüz binlerce Amerikan ve Güney Kore askerinin planlı askeri tatbikata başladığı sırada gerçekleştiğine dikkat çekerek, bunun açık bir protesto olduğu yorumunda bulundu.

Pyonyang yönetimi, füze atışlarının hemen öncesinde yayımladığı açıklamada, söz konusu tatbikatı "sürpriz bir işgal için sis perdesinden başka bir şey değil" şeklinde niteledi. Açıklamada, "saldırganlığa" karşı koymak için "acımasız vuruşlar" yapılacağı ifadeleri de yer aldı.

GÜNEY KORE'DEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili açıklama yapan Güney Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kim Min-seok, Kuzey Kore'nin BM kararlarını ihlal ettiğini ve bu tür adımların Kore Yarımadası'nın güvenliğine ciddi tehlike oluşturduğunu söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kuzey Kore Güney Kore Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (30)

ferhat:

tayyip erdoğan kuzey kore liderinin tırnağı olamaz tırnağı

35
34
yanıtYanıtla
ovit:

Tayipden iyidir masrafsiz hep ayni paltoyu giyiyor

41
10
yanıtYanıtla
vur gitsin:

abd gemilerini vurursun inşallah. . islam çoğrafyasını kana bulayan vahşi batıya bir devlet dur demelidir

24
3
yanıtYanıtla
AREYOUREADY:

BU TOMBİK GANGAM STYLE VARYA BABASI GİBİ ÇOK TEHLİKELİ ÇOCUK ŞAHSEN TIRSIYORUM. .

22
4
yanıtYanıtla
baks bani:

tayyipten daha cesaretli ya helal olsun sana kim füzelerin yeter tayyip in füzeleride yok

9
14
yanıtYanıtla
sedat:

Bir an önce Kuzey Kore''nin ele geçirilip, demokrasinin getirilmesi lazım. . .

3
19
yanıtYanıtla
OTTOMANS:

Sürekli bozgunculuk çıkarıyorlar laftan sözdende anlamıyorlar yecüc ve mecücün ataları bu bölge ağırlıklı. Tüm çekik gözlüler bir şemsiye altında toplanırsa işte o zaman her bir tepeden akın ederler

9
7
yanıtYanıtla
recebıxx:

Kıyamet kopmazsa 40-50 yıl sonra kürtlerin geleceği nokta da aynı olacak. . . !!

12
3
yanıtYanıtla
Erol Londura Mobil-IOS:

3 yil sonra Kurt Turk. Kavgasida boyle olacak akp nin yuzunden

10
4
yanıtYanıtla
OTTOMANS:

Yecüc ve Mecücün hüküm sürecegi yerler buralar

8
6
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title