Haberler

Yerel Medya Seminerleri Adana'da Başladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, "Medyanın yereldeki sorunları çözülmedikçe, genel sorunların düzelmeyeceğini ve yerelde demokrasi gerçekleşmediği sürece de Türkiye'nin demokratikleşmesinin imkansız olduğunu savunuyorum" dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, "Medyanın yereldeki sorunları çözülmedikçe, genel sorunların düzelmeyeceğini ve yerelde demokrasi gerçekleşmediği sürece de Türkiye'nin demokratikleşmesinin imkansız olduğunu savunuyorum" dedi.

TGC'nin Konrad Adenauer Stiftung ile ortaklaşa düzenlediği yerel medya seminerlerinin 64'üncüsü Adana'da başladı.

Adana Sürmeli Otel'de gerçekleşen seminerin açılış konuşmasını yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, yerel medya seminerinin ilkini 15 sene önce Adana'da yaptıklarına değinerek, "Biz seminerlerimizi düzenlediğimiz yerleşim yerlerinde meslek örgütleriyle, varsa iletişim fakülteleriyle işbirliği içerisinde yapmayı tercih ediyoruz.

Bu seminer için de aynı girişimleri yaptık. Ama anlaşılıyor ki becerememişiz. Bundan bir eksiğimiz var mı diye düşündüğümüzde, olmadığını görüyoruz ve inanıyoruz" dedi.

Bu tür organizasyonlarda kişisel sorunların gündeme getirilmesini meslek adına yadırgadıklarını ifade eden Erinç, Türkiye'deki medya ve demokrasi ile ilgili sorunların 'yerel'den başlayarak çözülmesine inandıklarını kaydetti.

Erinç, "Medyanın yereldeki sorunları çözülmedikçe, genel sorunların düzelmeyeceğini ve yerelde demokrasi gerçekleşmediği sürece de Türkiye'nin demokratikleşmesinin imkansız olduğunu savunuyorum. Zaman bizi haklı çıkarmaya devam ediyor. Bu yerel medya seminerleri monolog olarak diyalog olarak gerçekliyor" diye konuştu.

Erinç'in konuşmasının ardından Niğde Gazeteciler Birliği Başkanı Hayrettin Yenel'in başkanlığındaki oturumda TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş 'Gazetecilerin Örgütlenmesi', Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli 'Siyasal ve Toplumsal Dönüşümde Medya', TGC Hukuk Müşaviri Gökhan Küçük de 'Medya, Haber ve Kişilik Hakları' konulu sunum yaptı.

Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Niğde'den medya mensuplarının ve iletişim fakültesi öğrencilerinin katıldığı seminer, iki gün boyunca devam edecek. Seminer boyunca konularında uzman konuşmacılar sunum yapacak. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Konrad Adenauer Stiftung Orhan Erinç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title