Haberler

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Ömer Selim Alan'a yapılan saldırıyı kınadı

Güncelleme:

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, eski Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a yönelik sözlü saldırıyı kınadı. Çağlayan, basın toplantısında saldırının sıradanlaştırılmaması gerektiğini belirterek, saldırıyı organize edenleri ve yapanları şiddetle kınadıklarını söyledi. Ayrıca, Çağlayan, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar'ın görevi devretme nezaketini göstermediğini ifade etti.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, devir teslim töreninin ardından eski Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a yönelik sözlü saldırıyı kınadı.

Çağlayan, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Alan'ın belediyede çirkin bir saldırıya uğradığını söyledi.

Beş yıl önce kendileri görevi devrederken hiçbir saldırıya mahal vermediklerini belirten Çağlayan, "Her türlü önlemi almış ve bize yakışır bir biçimde devralmış, belediye başkanlığını devreden başkanı da bize yakışır bir biçimde yolcu etmiştik." diye konuştu.

Çağlayan, bu olayın sıradan olmadığını ifade ederek, "Sıradanlaştırmaya çalışmalarına da müsaade etmeyeceğiz. Saldırıyı organize edenleri, yapanları ve sebep olanları şiddetle kınıyoruz. Sizleri organize edilmiş, önceden kurgulanmış bu kötülükle baş başa bırakıyoruz. 'Erdemli belediyecilik' dediniz fakat göreve erdemsizlikle başladınız. Asıl erdem özür dilemektir." şeklinde konuştu.

Misafir ağırlama nezaketinin bile gösterilmediğini savunan Çağlayan, şunları kaydetti:

"Olayı, 'CHP'li değil yapanlar.' diyerek sorumluluğunuzun gereğini yapmadınız. Devraldığınız belediyede misafirinize sahip çıkamadınız. Sadece bu olanlardan dolayı özür dilemek bile yeterliyken özür dileme erdemini gösterememiş ve bir erdemsizlikle belediye başkanlığı koltuğuna oturmuş durumdasınız. Bir şehrin belediye başkanını belediyeden doğru düzgün gönderemediniz. Çünkü korktunuz. Biz şunu biliyoruz, bu hareket sadece Selim Alan'a yapılmış bir hareket değildir. Seçim öncesi verdiğiniz sözlerden dolayı size verilmiş bir gözdağıdır. Bunun farkındayız."

Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar'ın bugün mazbatasını aldığını ve eski başkan Çetin Bozkurt'un görevi devretme nezaketini bile gösteremediğini söyleyen Çağlayan, "Bizim gösterdiğimiz nezaketi, CHP'nin göstermesini isterdik. Bizim belediye başkanlarımız devirlerini kendileri yaptılar. Göreve başladığınızda ilk yaptığınız erdemsizlikle tarihe geçtiniz. Kazansa da kaybetse de biz bütün belediye başkanlarımızın yanındayız. Onları yalnız bırakmayacağız." ifadesini kullandı.

Erdem'den özür açıklaması

Belediye Başkanı Tahsin Erdem, sözlü saldırının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki dönem belediye başkanını uğurlarken yapılan hareketi kesinlikle tasvip etmediklerini vurguladı.

Erdem, halkçı belediyecilik anlayışlarında böyle bir seviyesizliğin asla olmayacağına değinerek, "Amacını aşan hareketler olmuştur. Kendisinden özür diledim, burada da sizlerin huzurunda özür diliyorum. Hiç şık olmamıştır. Bizim tasvip ettiğimiz bir şey değildir." dedi.

Her belediye başkanının kendileri için çok kıymetli ve değerli olduğunu dile getiren Erdem, "Onun için bu şekilde muamele bizim örgütümüzün muamelesi değildir. Bizim dışımızda gelişmiştir. Hiçbir CHP'li, hiçbir sosyal demokrat, hiçbir halkçı anlayış böyle bir şeyi asla yapmaz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Çağlayan Ömer Selim Alan Özcan Ulupınar Zonguldak AK Parti Çağlayan Devrek Devrek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title