Haberler

Günay: Din Eğitimi Alarak Yola Çıktıysa O Kişinin Yükselmesinin Önünü Niye Keselim Ki

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hasan Yavuz'un Paris'te Kültür ve Tanıtma Ataşe Yardımcılığına Atanmasını "Din Eğitimi Alarak Yola Çıkmışsa Onun Yükselmesinin Önüne Niye Keselim Ki" Diye Savundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hasan Yavuz'un Paris'te Kültür ve Tanıtma Ataşe yardımcılığına atanmasını "Din eğitimi alarak yola çıkmışsa onun yükselmesinin önüne niye keselim" diye savundu.

Günay bakanlığının 2009 mali yılı bütçesi nedeniyle Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay'ın "imam olan Hasan Yavuz'un Kültür ataşeliğine atanması"na yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Günay, din eğitimi alan Hasan Yavuz'un 2 yabancı üniversitede master ve doktora yaptığını, yüzde 90 Fransızca, orta derecede İngilizce bildiğini söyledi. Günay "Meslek gruplarını kategorize etmeyelim. Çok sayıda öğretmenimizin yükselmesini sağlamaya çalışıyoruz. Çok sayıda emniyet görevlimizin yükselmesini sağlamaya çalışıyoruz. Yani bir insan din eğitimi alarak yola çıkmışsa onun yükselmesinin önünü niye keselim ki. Öğretmen, polis, imam, doktor, avukat, sanatçı, bunların hepsi bizim ülkemizin insanları. Henüz 30'larda 40'larda yaşı olan arkadaşlarımız kendilerini geliştiriyorlarsa bırakalım geliştirsinler. 'Polemik olsun' diye söylemiyorum. 'Ortak bakış açısı geliştirelim' diye söylüyorum. İstanbul'da, önemli merkezlerden birini, seçim kazanmak için aynı eğitimden gelen birine vermekte sakınca görmeyip, 2 yabancı üniversitede master ve doktora yapana dudak büktüğünüzde, attığınız adımlar inandırıcı olmuyor." diye konuştu. Günay, Yavuz'un Deniz Feneri derneğinin kurucusu olduğu yönündeki iddialar konusunda ise ''Bahsedilen davayla ilgili sorumluluk atfedilmemiştir. Özel olarak kararnamesinin çıkması nedeni ise Başbakanlıktan onayın geç gelmesidir'' dedi.

"DOĞA TAHRİBATINA YOL AÇACAK BİR YATIRIMA GEÇİT VERMEDİM"

Bakan Günay, göreve geldiğinden bu yana doğa tahribata yol açan bir uygulamaya imza atmadığını da ifade etti. Günay, "Doğa tahribatına yol açacak bir yatırıma geçit vermedim.Ancak yasal kıstaslar getirdik, onları uyguluyoruz. Hiçbir şey yapmayalım mı Türkiye'de? Bazı alanlar bataklık bazı alanlar bozkır olarak mı kalsın? Yoksa yüzde 1, yüzde 2, yüzde 3 yatırım yapalım ama çevresini de imar edelim, güzelleştirelim? Dünyada da bu böyle yapılıyor." dedi. (ANKA)

(EG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title