Haberler

Gümüşhane Şenlendi

Gümüşhane'de valilik ve belediye tarafından düzenlenen 18'inci Uluslararası Kuşburnu Pestil, Kültür ve Turizm Şenliği kortej yürüyüşüyle başladı.

Gümüşhane'de valilik ve belediye tarafından düzenlenen 18'inci Uluslararası Kuşburnu Pestil, Kültür ve Turizm Şenliği kortej yürüyüşüyle başladı. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde geçtiğimiz günlerde şehit olan 13 askerin acısını yüreklerinde hissettiklerini belirterek, "Hainlere bir kez daha 'aklınızı başınıza toplayın' diyorum" dedi.

18'inci Uluslararası Kuşburnu Pestil, Kültür ve Turizm Şenliği Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Vali Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve folklorcu gençler tarafından festival çelenginin konulmasıyla başladı. Zafer Meydanı'na kadar yapılan kortej yürüyüşünde tahta bacaklı cambazlar büyük ilgi gördü. Gümüşhaneli merhum fotoğraf sanatçısı Güneri Kadirbeyoğlu adına yapılan sanat sokağının açılının ardından Zafer Meydanı'nda şenlik fuarının açılışı gerçekleştirildi.

Fuar alanında konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, 14 Temmuz'da Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde şehit olan askerler nedeniyle şenliğin iptal noktasına geldiğini belirterek, "Acımızı yüreğimize gömerek yaptığımız iştişare ve toplantılarda şenliğin yapılmasının doğru olacağına karar verdik. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ise, "18'incisini sevgi ve hüzünle bir arada kutladığımız şenlik Gümüşhane'nin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına katkıkatık sağlıyor" diye konuştu. Herkesi Gümüşhane'ye yatırım yapmaya çağıran Aydın, "Şapka ve çanta dağıtarak veya konsere iki sanatçı çıkararak bu şehrin sosyal hayatına katkı sağlanamaz. Daha kalıcı eser ve daha fazla katkı sağlamalarını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise, "Bir hafta önce ülkemiz büyük bir acıya boğuldu. Şehit ailelerimize ve bütün milletimize tekrar başsağlığı diliyorum. Milletimizin bütünlüğünün hiçbir şekilde ortadan kaldırılamayacağının bu ülkeye ihanet edenler tarafından bilinmesini istiyorum. Hainlere bir kez daha 'aklınızı başınıza toplayın' diyorum" dedi.

Halkoyunları gösterileri ile devam eden şenlik 3 gün sürecek. Şenlik kapsamında cirit yarışmaları, yöresel yemek, pestil ve pekmez yarışmaları ile aşıklar şöleni düzenlenecek. - Gümüşhane

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title