Haberler

Gümüşhane'nin İlk Dozeri Hurdacıya Verilmedi, Maskot Oldu

Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Gümüşhane'nin ilk dozerinin hurdacıya verilmeyerek, ilin ilk dozeri olması nedeniyle saklandığını bildirdi.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1960'lı yıllarda başlatılan planlı kalkınma ile birlikte Gümüşhane'ye 1975 model küçük tip ve ilk dozer verildiğini anımsatarak, 'O yıllarda kurulan Yol Su Elektrik (YSE) İl Müdürlükleri köylere yol, su ve elektrik götürmek amacıyla çalışma başlatılmıştı' dedi.

Köylere kazma kürekle yol yapılan dönemlerin ardından makineleşmeye geçildiğini anlatan Yalçın, şunları kaydetti:

'İlimiz müdürlüğüne 1975 yılında verilen dozerle yol yapımına başlandı. YSE'nin adının Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne dönmesinden sonra makineleşmede de gelişmeler oldu ve makine sayıları artırıldı. Benden önce görev yapan arkadaşlarım ilimizin bu ilk dozerini hurdacıya satmayarak, boyadılar, kepçesine de 'Şirin Gümüşhane'miz için modern çağın Ferhatları' yazısını yazarak genel sekreterliğimizin nizamiyesine yapılan bölüme yerleştirdiler. Arkadaşlar, bununla da yetinmeyip maskot dozerin yerini asma ve çeşitli ağaçlarla ağaçlandırdılar. Sonbahar mevsiminde he ne kadar üzerine sararmış yapraklar düşüyorsa da o bizim maskotumuzdur. Ona baktıkça kazma kürekle yapılan, at, katır ve eşekle gidilen patika köy yollarını anımsıyoruz.'

(ÖZ-ORH-MHD) - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title