Haberler

Gümüşhane'de Kanser Vakaları

Güncelleme:

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, Gümüşhane'nin kanser sıklığında, olağan dışı artışın söz konusu olmadığını söyledi.

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, Gümüşhane'nin kanser sıklığında, Türkiye ortalamasından farklı oranlarda ve olağan dışı artışın söz konusu olmadığını bildirdi.

Pehlivan, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde ve yerel medyada TÜBİTAK desteği ile Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü tarafından 2000 yılında başlatılan Türkiye Gerontoloji Atlası Araştırması'nın bir yayın organında yayınlanan verilerine göre, Türkiye'de kansere bağlı ölümlerin en yüksek olduğu 5 ilden birinin Gümüşhane olduğunun belirtildiği, bu konuda kamuoyunda tedirginlik oluştuğunu belirtti.

TÜBİTAK destekli proje çalışmasının birinci aşamasının tamamlandığını, sonucun henüz Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Dairesi Başkanlığı'na ulaşmadığını ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:

"Proje bitiminden sonra gerekli bilgiler Müdürlüğümüze bildirildiğinde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Son yıllarda kanser, tüm dünyada artış gösteren bir hastalıktır. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre kanserde görülen bu artışın temel üç sebebi yaşlı nüfusta meydana gelen artış, tütün kullanımı ve obezite salgınıdır.Ülkemizde ise dünyadaki paralel sebeplerin yanı sıra kanser kayıtçılığında yapılan iyileştirmeler kanser istatistiklerindeki artışın bir diğer sebebidir. Bununla beraber ulusal kanser istatistiklerimize göre ilimiz kanser sıklığında Türkiye ortalamasından farklı oranlarda ve olağan dışı bir artış söz konusu değildir. Bakanlığımızda kayıtlı kanser verilerine göre Türkiye'de kanser görülme sıklığı yüz binde 226 iken, bu oran ilimizde yüz binde 138'dir. 2009 yılı TUİK verilerine göre kansere bağlı ölümler ülke genelinde yüzde 20.7 iken ilimizde ikametgah adresine göre yüzde 19.02'dir."

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Asena Akçay - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Gümüşhane Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title