Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rize'de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Ne yaparsanız yapın, bir ilin üst düzey yöneticilerinde bir iletişim yoksa lisanen dokunarak bir iletişim yoksa diyalog kanalları sınırlı tutuluyorsa diğer bütün faktörler var olsa bile orada başarı"...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Ne yaparsanız yapın, bir ilin üst düzey yöneticilerinde bir iletişim yoksa lisanen dokunarak bir iletişim yoksa diyalog kanalları sınırlı tutuluyorsa diğer bütün faktörler var olsa bile orada başarı yakalanamaz" dedi.

Bakan Yazıcı, Rize Valiliği görevinden İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na atanan Seyfullah Hacımüftüoğlu için düzenlenen veda yemeğine katıldı.

Yazıcı, şdkdjhd yaptığı konuşmada, Rize açısından bunun bir veda değil uğurlama olduğunu belirterek, "Artık Rize daha çok gündeminde olacak. Rize ile daha çok ilgilenecek. Dolayısıyla bu anlamda Seyfullah beye veda etmiyoruz, onu önemli bir göreve uğurluyoruz" diye konuştu.

Kaliteli hizmet alımında, hizmetin çeşitliliğinde önemli faktörler olduğunu ifade eden Bakan Yazıcı, şunları söyledi:

"Ne yaparsanız yapın, bir ilin üst düzey yöneticilerinde iletişim yoksa lisanen dokunarak bir iletişim yoksa diyalog kanalları sınırlı tutuluyorsa diğer bütün faktörler var olsa bile orada başarı yakalanamaz. Rize'de sağlanan bu başarıda üst düzey yöneticilerin kurduğu bu diyaloğun önemli katkısı var. Bunu da daha çok valiler sağlar. Valiler diğer arkadaşları kendilerine benzetmezler, çoğu zaman onlara benzemek durumunda da kalırlar. Hizmet etmek için istemediğiniz şeylere de bazen katlanmak zorundasınız. Bu hizmete olan sadakattir."

Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı gibi bir görevde çok daha iyi hizmet yapacağına inandığını kaydeden Bakan Yazıcı, "Ekip anlayışıyla birlikte çok daha iyi hizmetlere imza atacaktır. Ajandasının başında her zaman Rize ile ilgili sorunlar, projeler takip edilmek üzere yer alacaktır" ifadesini kullandı.

Seyfullah Hacımüftüoğlu ise Rize'den ayrılmadığını sadece gurbete çıktığını belirterek, "Burası benim evim. Gurbette buralara hizmet etmeye devam edeceğim. İnşallah buralara olan borcumu da ödeyeceğim. 28 yıl önce ilk göreve başladığımda, 4 saat sonra Samsun Valisi arkadaşım Hüseyin Aksoy'un bana 'gel Seyfullah, biz istifa edelim, bu iş bize göre değil' demesinin üzerinden 28 yıl geçti. Bu nezih millet, 4 saat sonra istifa etmeyi düşünenleri vali yapıyorsa hiç düşünmeden hizmet edenleri ne yapar düşünemiyorum bile" diye konuştu.

Hacımüftüoğlu, yaklaşık 2 yıl önce Gündoğdu beldesinde yaşanan sel ve heyelan afetinde 14 vatandaşın öldüğünü, 13 vatandaşın cesedini bulduklarını anımsatarak, "Ama Havva Kopuz'un cesedine ulaşılamamasının, ailesine teslim edilememesinin acısını her zaman içimde yaşıyorum" dedi.

İldeki bir restoranda verilen yemeğe, Bakan Yazıcı'nın yanı sıra Trabzon, Samsun, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Artvin valileri ile milletvekilleri belediye başkanları çeşitli parti ve kurumların yetkilileri katıldı. Yemekte, Hacımüftüoğlu ile bazı davetlilerin zaman zaman duygulu anlar yaşadıkları gözlendi.

- RİZE

Kaynak: AA / Yerel

İçişleri Bakanlığı Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title