Haberler

Gümilcineli Öğrenciler Osmangazi'de

Güncelleme:

Başkan'dan öğrencilere nasihat: çok çalışın!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yunanistan'ın Gümülcine kentinden gelen lise öğrencilerini kabul etti. Başkan Dündar, "Çok çalışın. Hedef belirleyin ve ısrar edin. Ondan sonra size hedefe yürümek kalacak" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediye Meclis Salonu'nda buluştuğu Batı Trakyalı lise öğrencilerine belediye hakkında bilgi verdi. Osmangazi Belediyesi'nin hizmetleri ve yatırımları noktasında yapılan çalışmaları özetleyen Başkan Dündar, Türkiye'de belediyelerin dinamik bir yapıya sahip olduğunu ve sürekli yeni ve önemli projeleri halkın hizmetine sunduğunu aktardı.

Türkiye'de belediyelerin oluşturduğu birçok birlik olduğunu ve belediyeler arasındaki ilişkilerin hizmetlerin yürümesinde önemli yer tuttuğunu aktaran Başkan Dündar, "Bursa'nın nüfusunun önemli bir kısmı Balkan göçmenlerinden oluşuyor. Buradaki birçok insanın Balkanlarda akrabaları var. Bende Gümülcine Dündarlı köyündenim, babam orada yaşıyor. Bu coğrafyayla ilişkilerimizi yürütüyoruz. Yunanistan'da Kozlukebir Belediyesi kardeş belediyemiz. Yunanistan bu tür ilişkilere biraz soğuk yaklaşıyor ancak Bulgaristan, Kosova, Bosna-Hersek gibi bölge ülkeleriyle ilişkilerimiz üst düzeyde devam ediyor" dedi.

Bursa'nın Osmanlı'yı kuran şehir olduğunu ve Osmangazi'nin de eski Bursa'yı kapsadığını anlatan Başkan Dündar, "Kurşunlu'yu sınırlarımıza katmaya çalışıyoruz. Uludağ'dan Kurşunlu'ya kadar olan alanda hizmetlerimizi yürütüyoruz. Bursa'da özellikle Osmanlı ilk dönem eserleri var. Tarihi mirasa sahip çıkma çalışmalarımız kapsamında bu eserleri ayağa kaldırıyoruz. Bu alanda 5 ödülümüz var. Eski ve yoğun şehirlerde kentsel dönüşüm ön plana çıkıyor. Ankara'da kentsel dönüşüm yasasının çalışmaları sürüyor. Bu tamamlandığında kentsel dönüşüme daha fazla yöneleceğiz" dedi.

Kısa sunumun ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, onlara nasihatte bulunmayı da ihmal etmedi. Kendisinin ilkokulu Yunanistan'da tamamladıktan sonra Türkiye'ye gelerek orta öğrenim ve üniversiteyi okuduğuna dikkati çeken Başkan Dündar, gençlerin zorluklardan yılmaması gerektiğini aktardı. Hem Yunanistan'da hem de Türkiye'de sınava girerek üniversite eğitimlerini mutlaka yapmalarını tavsiye eden Başkan Dündar, "Çalışmak lazım. Hedef belirleyerek ısrar ekmeniz geriyor. Sonra hedefiniz doğrultusunda yürüyün" diye konuştu. Ziyaretin ardından Başkan Dündar, gençlerle fotoğraf çektirip, onlara hediyeler verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Dündar Yunanistan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title