Haberler

Gülseren Gümüş Duısburg'u Yasa Boğdu

Güncelleme:

Almanya'nın Duisburg kentinde bedensel engelline aldırmadan dernek kuran, 3 kitap yazan,vefat eden Gülseren Gümüş için cenaze namazı kılındı.

Almanya'nın Duisburg kentinde bedensel engelline aldırmadan dernek kuran, 3 kitap yazan, pazartesi günü vefat eden 39 yaşındaki Gülseren Gümüş için cenaze namazı kılındı.

Gülseren Gümüş'ü son yulculuğuna uğurlamak isteyenlerler, cenazenin kılınacağı Duisburg DİTİB Muradiye Camii'ne akın etti. Oluşan yoğun kalabalığa cami avlusu yetmeyince cenaze namazı, camii yakınındaki boş bir alanda kılındı. Öğleleyin kılınan cenaze namazında Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel ve Din Hizmetleri Ateşesi Ramazan Ilıkkan, Gülseren Gümüş'ün yaşamına dair konuşmalar yaptı.

Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmasında, "Çok söze gerek yok, bu manzara herşeyi anlatıyor. Sultanlara layık bir cenaze töreni, Allah herkese nasip etsin. Gülseren Gümüş, küçük bir tekerlekli sandelyaya sığdırdığı kısacık hayatında, çok daha iri cüssesi olan ve yürürken zangır zangır ses getiren pek çoğumuzdan çok daha büyük işler başardı. Küçücük hayıta öyle hizmetler, öyle faydalı işler sığdırdı ki, kendisini her daim sevgi ve rahmetle anacağız, mekanı cennet olsun" ifadelerine yer verdi.

Kılınan cenaze namazı ardından Gülseren Gümüş'ün babası Raşit Gümüs, kardeşleri Yılmaz ve Murat Gümüş, taziyeleri kabul ederken göz yaşlarına hakim olamadıkları gözlendi. Gülseren Gümüş'ün kurdugu ve başkanlığını yaptığı Güldeste Dayanışma Derneği'nin üyeleride, cenaze töreni sırasında adeta göz yaşlarına boğuldu.

Gülseren Gümüş'ün cenazesi Trabzon'da toprağa verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Düsselldorf Muradiye Almanya Gümüş Dünya Haberler

500

Yorumlar (1)

Muammer YıldırımmobilWeb@haberler.com:

Allah rahmet eylesin. Cennetinde yüce makamlar versin. Amin

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title