Haberler

Gül: AB'ye Üyelik Süreci Öncelikli Olmalı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin AB Üyeliğine İlişkin Çağdaşlaşma Projesinin Daha da İleriye Götürülmesinin Türk Diplomasisi ve Diğer Devlet Kurumlarının Önceliklerinden Biri Olması Gerektiğini Söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin çağdaşlaşma projesinin daha da ileriye götürülmesinin Türk diplomasisi ve diğer devlet kurumlarının önceliklerinden biri olması gerektiğini söyledi.

Gül, Dışişleri Bakanlığının ''1. Büyükelçiler Konferansı'' kapsamında Türkiye'ye gelen büyükelçilere Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verdi.

Orta Doğu bölgesindeki siyasi, ekonomik ve kültürel çatışmaların küresel barış ve istikrarı derinden etkilediğini anlatan Gül, bu sorunların çözümü için bu güne kadar gösterilen çabaların yeterli sonuç vermediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

''Bugün içinde bulunulan durumun fanatikler, teröristler ve spekülatörler dışında kimseye fayda sağlamadığının herkes tarafından anlaşılmaya başlandığını görüyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Orta Doğu'da yeni bir güven ve işbirliği ortamının teşkili için güven artırıcı önlemlerden başlamak suretiyle kapsamlı ve sistemli kriz ve ihtilaf önleyici mekanizmaların oluşturulması konusunun ciddi biçimdi ele alınması zamanının geldiğini düşünüyorum.''

Türkiye'nin, Ermenistan ile ilişkilerinin normalleştirilmesi yolunda, Ermanistan'ın bağımsızlığını ilan ettiği günden bu yana birçok iyi niyetli açılımda bulunduğunu dile getiren Gül, ''Bu açılımlar ve son olarak yapılan 'Ortak tarih komisyonu' kurulması önerisi eşit mukabele beklemektedir'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title