Haberler

GTSO Başkanı, İşadamlarından Destek İstedi

Güncelleme:

GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu, 4 Mayıs'ta yapılacak olan GTSO seçimleri öncesi Tirebolu'daki üyelerini ve ilçe esnafını ziyaret etti.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 4 Mayıs'ta yapılacak olan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) seçimleri öncesi Tirebolu ilçesindeki üyelerini ve ilçe esnafını ziyaret ederek destek istedi.

Esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, kendisine Tirebolu Demiryolu ve Tirebolu Limanı ile ilgili sorulan soruları cevapladı. Çakırmelikoğlu "Tirebolu ilçesi ile ilgili bizim hassasiyetle üzerinde durduğumuz konu Tirebolu Demiryolu projesi bu konuyla alakalı çalışmalarımız sürmektedir. Tirebolu hem şehrin hem ilçelerin hem de merkezin önünü açacak olan bir proje. Bu daha önce çalışmalarımızda eski milletvekilimiz Hacı Hasan Sönmez, belediyeden ve il özel idareden yetkili o dönemde Kayseri Üniversitesi'nden yetkili iki tane akademisyenle birlikte oluşturduğumuz komisyon iki gün Ankara'da çalışarak bu projeyi işleme koydurduk ve bunun akabinde kamuoyu baskısıyla da bu konu işlenmiş oldu. Şu anda yapılması konusundaki baskılarımız devam ediyor. Tabi bu baskılar devam ederken sadece bununla kalmıyoruz demiryolunun deniz limanına bağlanması konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Çünkü ikisi de bir birine bağlantısı olan bir konu. Demiryolu, denizyolu ile çalışacaksa bunların birbirine bağlantısı olması gerekiyor. Liman olması gereken yerde iyice tetkik edilip uygun bir yere ileriye yönelik 50 yıla hizmet edebilecek büyük bir liman olması gerekiyor. Yine bu konuyla alakalı olarak demiryolu çalıştayı düzenledik. Üniversiteden 15 akademisyen davet ettik ve sonuçta ne kadar haklı olduğumuzu gözler önüne serdik. Gümüşhane Torul Tren hattı fizibilite olarak ta daha uygun olduğu görülmüştür" dedi.

Giresun Limanı'nı da değerlendiren Çakırmelikoğlu "Bence bir şehrin içersinde liman olmamalı. Daha iyi bir şekilde hizmet verebilecek şehir dışında bir liman olmalı. Aynı şekilde Tirebolu merkez limanı belki birkaç yıl hizmet verebilir ama uzun süreli Tirebolu'nun içindeki limanda aynı şekilde cevap veremeyeceğini düşünüyorum. Yani liman düşünüldüğü zaman konteynırların, yüklerin konulduğu çok geniş bir alan yani 50 yıla hizmet edebilecek bir liman olması lazım. Artık günümüzde liman yapmak aslında devlet için çok büyük maliyetli işler değil" ifadelerini kullandı.

Tekstil Kent'le ilgili yapılan proje hakkında kısa bir bilgi veren Çakırmelikoğlu, "Tirebolu ilçesine 6 kilometre mesafede bulunan ve Espiye İlçesi'nin Adabük mevkiinde yapılması düşünülen, 10 bin kişilik istihdamı öngören Tekstil Kent projesi çalışmalarımız devam ediyor. 10 bin istihdam demek; il dışında bulunan gurbetçilerimizin geri gelmesi ve komşu illerden de istihdam alabilmek demektir. 10 bin istihdam yaklaşık 100 bin kişilik bir nüfusa hükmeder. Biz laf değil proje üretiyoruz. Bizde projemizi ürettik ve daha önce görüştüğümüz AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'ye böyle bir projemizin olduğunu söylemiştik o da bize sizler yeri bulun istimlak işi bizim işimiz. Biz size yardımcı oluruz demişti. Bizde projeyi yaptık ve yeri de tespit ettik artık söz devletin" diye konuştu.

Ziyaretlerin ardından Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, yönetim kurulu Başkan yardımcısı Ahmet Anaforoğlu ve üyeler ile birlikte Tirebolu'da bir restoranda akşam yemeğinde buluştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tirebolu Kayseri Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title