Haberler

Göztepeli 6 Taraftara Ceza

Bank Asya 1. Lige yükselen Göztepe'nin 2 taraftarı, dün oynanan maç öncesinde saha ortasına takımlarının bayrağını dikmek isteyince yakalanarak, gözaltına alınınca maçı izleyemedi.

Bank Asya 1. Lige yükselen Göztepe'nin 2 taraftarı, dün oynanan maç öncesinde saha ortasına takımlarının bayrağını dikmek isteyince yakalanarak, "Sporda Şiddetin Önlenmesine İlişkin Kanun" hükümleri gereği gözaltına alınınca maçı izleyemedi.

Maç sonrasında sahaya giren ve meşale yakan 4 taraftar hakkında da işlem yapıldı.

Atatürk Stadı'ndaki Göztepe-Çankırı Belediye spor karşılaşması öncesinde, Göztepe taraftarı U. K. Y. (18) ve E. A. (20) sahaya girerek takımlarının bayrağını santra noktasına dikmek isteyince güvelik görevlileri tarafından yakalandı. Çınarlı Polis Merkezi'ne götürülerek kimlik tespitleri yapılan ve üst lige yükselme maçını da izleyemeyen 2 taraftarın, yürürlüğe giren "Sporda Şiddetin Önlenmesine İlişkin Kanun" gereğince haklarında 3 aydan 1 yıla kadar spor müsabakalarından men cezası istemiyle dava açılarak, hakim karşısına çıkarılacakları ve mahkeme sonuna kadar da tedbiren spor müsabakalarını izlemekten men edilecekleri bildirildi.

Ayrıca karşılaşma sonrası saha içine giren Y. S. (21), E. D. (25), E. S. (32) ve tribünlerde meşale yakan 1 taraftar da güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Y. S. ve E. D. tribünlerde yaşanan izdiham nedeniyle sahaya girdiklerini savunurken, E. S. ise hatıra fotoğrafı çektirmek için güvenlik güçlerinden izin alarak sahaya girdiğini bunun suç olduğunu bilmediğini söylediği öğrenildi. 4 taraftar hakkında "Sporda Şiddetin Önlenmesine İlişkin Kanun"a muhalefet suçundan işlem yapıldığı ve haklarında açılan davada 3 aydan 1 yıla kadar spor müsabakalarından men cezası istemiyle hakim karşısına çıkacakları belirtildi.

Öte yandan geçen hafta Altay ile Fenerbahçe taraftarları arasında çıkan ve 1 taraftarın parmağının koptuğu olaylar nedeniyle, yapılan çalışmalarda 17'si Altay, 3'ü Fenerbahçe taraftarı olmak üzere 20 kişi hakkında da "Sporda Şiddetin Önlenmesine İlişkin Kanun"a muhalefet ettikleri gerekçesiyle işlem yapıldığı öğrenildi.

Fenerbahçe taraftarını yaralayan Altaylı'nın da tespit edildiği ve sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirildi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Güncel

Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title