Haberler

Gözlerini Kaybettiği Yerde Dalacaktı

Emine Konuk - Sivas'ta Yaşayan Görme Engelli Sefa Gülbil, 15 Yıl Önce Geçirdiği Trafik Kazasında Gözlerini Kaybettiği Antalya Konyaaltı Mevkisinde Denizde Yapacağı Tüplü Dalış Hayalini, Sponsor Bulamadığı İçin Gerçekleştiremedi

Emine Konuk - Sivas'ta yaşayan görme engelli Sefa Gülbil, 15 yıl önce geçirdiği trafik kazasında gözlerini kaybettiği Antalya Konyaaltı mevkisinde denizde yapacağı tüplü dalış hayalini, sponsor bulamadığı için gerçekleştiremedi.

Sivas Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Gülbil, 7 Temmuz 1995 tarihinde Antalya Konyaaltı mevkisinde geçirdiği trafik kazasında gözlerini kaybettiği yerde, aynı tarihte dalmak için bir süre önce hazırlıklara başladı.

Denizde yapacağı dalışla Türkiye'nin adını bu alanda Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırmayı hedefleyen Gülbil, görme engelliler kategorisindeki rekor dalışını sponsor bulamadığı için hayata geçiremedi.

Gülbil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıl önce tüplü dalış eğitimi aldığını, Gürün ilçesindeki Gökpınar Gölü'nde 13 metreye dalış yaptığını söyledi.

Yapacağı dalışta ise hedefinin 40 metre derinliğe inmek olduğunu belirten Gülbil, bu dalışla Türkiye'nin adını dünya çapında duyurmayı hedeflediğini söyledi.

Sponsor bulunamaması nedeniyle hayalinin başka bir tarihe kaldığını belirten Gülbil, 7 Temmuz'daki dalışı gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşadığını kaydetti.

Dalış yapabilmesi için malzemeye ihtiyaç olduğunu, bunun da 12 bin TL civarında tuttuğunu anlatan Gülbil, 'Bu olamayınca, 7 Temmuz'da gerçekleştireceğimiz dalışı yapamadık. Ama bu, rekor denememiz olmayacak anlamına gelmez. Sponsor bulduğumuz takdirde bu hedefimizi gerçekleştirebiliriz. İş adamlarının, firmaların desteğini bekliyoruz. Dalacağımız bölgede o firmanın bayrağını da açarak, tanıtımını yapacağız' dedi.

Gözlerini kaybettikten sonra hayata hiçbir zaman küsmediğini anlatan Gülbil, yapacağı dalışla görme engellilerin hayata nasıl tutunduklarını da göstermek istediğini kaydetti.

Sivas'ta yeni kurulan görme engelliler spor kulübüne bir süre önce trafik kazasında hayatını kaybeden İbrahim Geneş'in adını verdiklerini anımsatan Gülbil, bu gencin babası iş adamı Nuri Geneş'in katkılarıyla görme engellilerin yeni bir binaya kavuşacağını da söyledi. Bu binanın da başka bir hayali olduğunu vurgulayan Gülbil, iş adamına yaptığı katkıdan dolayı teşekkür etti.

(EMN-GKH) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title