Haberler

Göz Kapağına Altın Plaka

Adana'da emekli işçi 43 yaşındaki Süleyman Namlu'nun, yüzünde oluşan felçliğe bağlı kapanmayan sol göz kapağına altın plaka takıldı.

Adana'da emekli işçi 43 yaşındaki Süleyman Namlu'nun, yüzünde oluşan felçliğe bağlı kapanmayan sol göz kapağına altın plaka takıldı.

Evli ve 2 çocuk babası Süleyman Namlu, 2008'de yapay çiçek imalathanesinde çalışırken iş kazası geçirdi. Kafası pres makinesine sıkışıp ölümden dönen Namlu, uzun süre gördüğü tedavi ve ameliyatların ardından hayata döndü. Vücudundaki kalıcı hasarlardan dolayı malulen emekli edilen Namlu'nun, yüz felcine bağlı kapanmayan sol gözkapağı, Özel Çukurova Göz Hastanesi'nde ameliyat edildi. Yapılan ameliyatta, Namlu'nun sol gözünün üst kapağına 1 milimetre kalınlığında, 5 milimetre genişliğinde, 10 milimetre uzunluğunda, 1 gram ağırlığında, 75 lira değerinde 24 ayar altın plaka yerleştirildi.

Operasyonun ardından hem gözünün açılıp kapandığını ve hem de gözündeki şaşılığın giderildiğini belirten Süleyman Namlu duygularını şöyle dile getirdi:

"Gözüm hiç kapanmadığı için çok rahatsız oluyordum. Soğukta ve rüzgarlı günlerde gözlerim sulanıyordu. Uyurken de peçete ve bandajla kapatıyordum. Ama şimdi çok rahat bir şekilde kapatıp açabiliyorum. Estetik açıdan da çok rahatladım. Ameliyattan önce, gözümün biri burnuma doğru, öbürü ise diğer tarafa kayıyordu. "

'AMAN KİMSEYE SÖYLEME'

Her şeye rağmen gülmeye çalışan Namlu, "Gözüme altın takılınca Allah be dedim. Ancak gözüme altın takıldığını söylediğim kişiler 'Aman kimseye söyleme' diyor" diye konuştu.

Özel Çukurova Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Halil Aksu ise, hastanın sol göz kapağının kapanmadığı ve buna bağlı gözünde yara oluştuğu şikayetiyle hastaneye geldiğini belirterek, bu durumun tıpta ender görülen bir vaka olduğunu, operasyondan sonra Namlu'nun göz kapağının kapanıp açıldığını söyledi.

'GÖZ KAPAĞINA AĞIRLIK UYGULAMAK İÇİN'

Ameliyatı Göz kapaklarını hareket ettiren kasın beyin ve tükürük bezi ameliyatlarının yanı sıra kendiliğinden de oluştuğunu belirten Dr. Halil Aksu, şu bilgileri verdi:

"Felçlik oluşunca göz kapanamaz ve böylelikle gözler açıkta kalır. Üst kapağın kapanmaması, gözde kurumaya yol açar. Kuruma sonucu korneada 'gözün en önündeki şeffaf tabaka' yaralar açılabilir ve görme kaybı izlenebilir. Öncelikle suni gözyaşı ilavesi yapılır, fakat felç kalıcı ise tedavi cerrahidir. Yüz felci 3- 6 ayda iyileşmez ise felcin kalıcı olduğuna karar verilir. Göz kapağının içine ağırlık uygulamak için altın yerleştirilir. Bu etkin bir tedavi sağlar. Vücutta az reaksiyon yarattığı için altın kullanılmaktadır. "

MKA - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 10 Haziran altın fiyatları yükseldi mi? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu?
Öldürdüğü babasının cenazesinde gözyaşı döküp taziyeleri kabul etmiş

Öldürdüğü babasının cenazesinde gözyaşı döküp taziyeleri kabul etmiş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title