Haberler

Görüntülü Haber) Ted Genel Başkanı Pehlivanoğlu: Değerleri Olmayan Bir Toplum Yaşayamaz

TÜRK Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1925 yılında TBMM'de yaptığı konuşmada, özel kişi ve kuruluşları eğitime katkı yapmaya çağırdığını ve bunun üzerine 1928'de kurulan derneğin, o tarihten bu yana eğitime katkı verdiğini söyledi.

TÜRK Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1925 yılında TBMM'de yaptığı konuşmada, özel kişi ve kuruluşları eğitime katkı yapmaya çağırdığını ve bunun üzerine 1928'de kurulan derneğin, o tarihten bu yana eğitime katkı verdiğini söyledi. Pehlivanoğulları, "Değerleri olmayan bir toplum yaşayamaz" dedi.

TED Kayseri Koleji'nin kuruluşunun 50'nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende, yapımı tamamlanan ilkokul binasının açılışı yapılırken, yeni spor salonunun da temeli atıldı. Törene, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Türkiye çapındaki 31 TED Koleji'nin müdür veya temsilcileri, davetli ve öğrenciler katıldı. Kayseri Valisi Kamçı yaptığı konuşmada, eğitime katkı veren herkese teşekkür ederek, öğrencilere eğitimlerinde başarı diledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de TED Koleji'nin Kayseri'deki eğitim açısından önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, "Kentin yöneticileri olarak eğitime her zaman destek verdik ve bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Türkiye'nin aydınlık geleceğinin, eğitilmiş insanlarla gerçekleşeceğine inanıyoruz" diye konuştu. TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise, 89 yıl önce kurulan ve şu anda kendilerinin yöneticisi bulunduğu TED'i bir emanet olarak nitelendirerek, şunları söyledi:

"89 yıl önce bize verilmiş olan emanetin, bir vasiyet olduğu bilincindeyiz. Hepimiz biliyoruz ki, değerleri olmayan bir toplum yaşayamaz. Yani kültürü ve inancı olmayan bir toplum yaşayamaz. Hepimiz biliyoruz ki, 21. Yüzyılda ilkeleri olmayan bir millet ayakta duramaz. İşte cumhuriyet kazanımları dediğimiz şey, budur. Yani modernizm dediğimiz şey, gavurlaşma değil, 21. Yüzyılda ayakta durma gücüdür. Yine hepimiz biliyoruz ki, savaşların silahlarla değil, beyinlerle yapıldığı bu yüzyılda, iyi bir nesil yetiştirmezsek, dünyayla rekabet edebilecek bir nesil yetiştirmezsek, kendimize değil, bu ülke için canını vermiş her şehidimize haklarını helal ettiremeyeceğimizi biliyoruz. O nedenle, bu ülkedeki en büyük adaletsizlik olan, eğitimdeki adaletsizliği ortadan kaldırmak mecburiyetindeyiz. Bu ülkede mutlu bir azınlık yaratmanın, bu ülkenin mutsuz çoğunluğu tarafından sindirilemeyeceğini ve güçlü bir ülke olamayacağımızı bilmek mecburiyetindeyiz. Bunun tek yolu da eğitimden geçmektedir. Herkesin üniversite eğitimi almasından değil, herkesin iyi bir eğitim almasından geçmektedir. Test ve tost arasına sıkıştırılmış bir toplumdan geçmemektedir. Atalarımıza, şehitlerimize, vatanımıza, bayrağımıza olan borcumuzun iyi bir nesilden geçtiğini ve bu nesli yaratmanın hepimizin borcu olduğunu biliyoruz."

TED Kayseri Koleji Vakıf Başkanı Prof.Dr. Ömer Özbakır da, 1928'de kurulan TED'in bütün enerjisini geleceğin Türkiyesi'ni şekillendirmek için harcayan bir cumhuriyet kuruluşu olduğunu bildirdi. Özbakır, "Geçtiğimiz Temmuz ayında milletimizin karşı karşıya kaldığı büyük ihanet ve korkunç olaylar, cumhuriyetin kurucu felsefesi, Atatürk ilkeleri ve milletimizin temel değerlerine yürekten bağlı nesiller yetiştirmenin önemini bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

Törende, konuşmaların ardından yeni spor salonunun temeli, Vali Süleyman Kamçı ve protokol üyelerinin butona basmalarıyla atıldı. Yeni tesislerin yapımında ve eğitime kazandırılmasında emeği geçenlere plaketleri verildi. Vali Kamçı ve protokol üyeleri, daha sonra yapımı tamamlanan ilkokul binasının açılış kurdelasını öğrencilerle birlikte kestiler. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Süleyman Kamçı Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

title