Haberler

Görme Engelli Gencin Konservatuvar Heyecanı

İzmir'de, daha önce okulda yeterli altyapı olmadığı gerekçesiyle konservatuvara kabul edilmeyeceği bildirilen, doğuştan görme engelli 20 yaşındaki Ümran Sevinç, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı'nda sınava girdi.

İzmir'de, daha önce okulda yeterli altyapı olmadığı gerekçesiyle konservatuvara kabul edilmeyeceği bildirilen, doğuştan görme engelli 20 yaşındaki Ümran Sevinç, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı'nda sınava girdi.

Sevinç, AA muhabirine, müzik eğitimi almak istediğini, ancak yeterli altyapı olmadığı gerekçesiyle önce konservatuvara kabul edilmeyeceğinin kendisine bildirildiğini, daha sonra Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz öncülüğündeki heyetin daveti üzerine sınavlara başvurusunun alınmasına karar verildiğini belirtti.

Konservatuvarın ilk aşama sınavına bugün girdiğini belirten Ümran Sevinç, sınavın "çok güzel" geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Hayrettin Duran Anadolu Lisesinden mezun oldum. Okulu bitirmeden önce Ege Üniversitesinin konservatuvar sınavlarına engellilerin alınmayacağını öğrenmiş, çok üzülmüştüm. Sağ olsun, daha sonra anlayış gösterdiler ve başvuru yapmama izin verdiler. İki hafta önce kayıt yaptırdım. Geçen hafta da bir haftalık kursa gittim. Sanat müziği-temel bilimler sınavının ilk aşamasına da bugün girdim. Çok güzel geçti. İkinci aşamayı bekleyeceğim. İnşallah o da güzel geçerse kazanacağım. "

Müziğe ilgisinin küçük yaşlarda başladığını, sanat müziğine ise lise yıllarda gönül verdiğini ifade eden Sevinç, lisedeki müzik öğretmeni ve konservatuvarda görevli eşinin kendisini bu konuda desteklediğini kaydetti.

Sevinç, "Ben lisedeyken sanat müziği konserlerine katılıyordum. Sanat müziğine orada ısındım. Bu, mesleğimi belirlemede etkili oldu" diye konuştu.

Müzik üzerine eğitim almayan ancak kabartma nota bilgisi olduğunu söyleyen Sevinç, evde gitar çalarak çalışmalarını sürdürüyor.

Sevinç, sınavın birinci aşamasını geçerse, hafta içi bir gün ikinci aşama sınava çağrılacağını, bunu ümitle beklediğini belirterek, ikinci sınavda bir şarkı söylemesinin isteneceğini belirterek, sınavda seslendirmeyi düşündüğü bestesi Avni Anıl'a ait "Rüya Gibi Uçan Yıllar" adlı şarkıyı, AA mikrofonlarına okudu.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title