Haberler

Görme Engelli Eğitmen 19 Yılda 3 Bin 500 Kişiye Bağlama Öğretti

Tokat'ta yaşayan 40 yaşındaki görme engelli Erdal İleri, 19 yıldır görev yaptığı Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezinde kursa katılan 3 bin 500 kişiye bağlama çalmayı öğretti.

Tokat'ta yaşayan 40 yaşındaki görme engelli Erdal İleri, 19 yıldır görev yaptığı Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezinde kursa katılan 3 bin 500 kişiye bağlama çalmayı öğretti.

Tokat'ta kent merkezinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Erdal İleri, doğuştan görme engelli olarak dünyaya geldi. Çocukluğunda müziğe ilgi duyan İleri, daha sonra arkadaşlarının vasıtasıyla bağlama ile tanıştı. Bir süre sonra bağlama çalmayı öğrenen Erdal İleri, bunu geliştirerek 21 yaşında Tokat Gençlik Merkezinde bağlama kursunda eğitmen olarak göreve başladı. 19 yıldır burada görev yapan Erdal İleri, bu süre içerisinde 3 bin 500 kişiye bağlama kursu verdi.

"KENDİMDE BÖYLE BİR YETENEK GÖRDÜM"

Engelli olan insanlarda bazı yeteneklerin daha yoğun olduğunu belirten İleri, "Bir şeylere kendinizi yönlendirmek istersiniz. Dünyaya açık olmanız, insanlarla kendiniz ile barışık olabilmeniz için. Bir şeylerle uğraşıp kendinizi eğitip yetiştirmeniz gerekiyor. Ben kendimde müziğin daha ağırlıkta olduğunu hissettim ve bu yönde kendime bir kapı araladım ve yetiştirdim. Baktım bildiklerimi aktarabiliyorum. Kendimde böyle bir yetenek gördüm ve ondan sonra gençlik merkezine müracaat ettim. O günden belli gençlerimize faydalı olmaya çalışıyorum. En azından gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutup onlara bir sanat öğretip ileride bu yönde kendilerinin ekmek yemesini sağlamak için böyle bir uğraşı içerisindeyiz. Benim gözlerimin görmemesi insanlar için bir dezavantaj değil. İnsanlar sadece çalmama ve birikime bakıyorlar. Tabi diyalog çok önemli, karşılıklı iletişim çok önemli veliler ile konuştuğum zaman veliler çocuklarını gönderiyorlar. Çocuklar bizden memnun biz de onlardan fazlasıyla memnunuz. Yani hiçbir sıkıntımız yok" dedi. Yetiştirdiği kursiyerlerin bir çoğunun Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kazanarak müzik eğitimlerini geliştirdiğini belirten İleri, "İnsanların engelli olması hiç bir şeye engel değil. İnsanlara bir şeyler öğretmek, birşeyler kazandırmak kendi adıma gurur verici" diye konuştu.

Gençlik Merkezi Müdürü Selahattin Arslan ise, Erdal İleri'nin uzun yıllardır bağlama kursu verdiğini ve kendisinden son derece memnun olduklarını dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bağlama Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title