Haberler

Google'da İlk Sayfada Yer Alan KOBİ'ler Daha Fazla Kazanıyor

Güncelleme:

Laysos.com dijital pazarlama ajansı kurucusu Mert Sarıyaz; arama motoru optimizasyonu (SEO) ve reklamcılığı konusunda konuştu.

İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte birçok işletme ürünlerini veya hizmetlerini web siteleri üzerinden satışa sunuyor; ancak internet üzerinden satış yapabilmek için sadece web sitesinin varlığı yeterli değil.

Son yıllarda SEO'nun ve Google reklamlarının internet sitesi olan kurumsal firmalar nezdinde talep görmeye başladığını belirten Sarıyaz, "Google her ay 190 milyonu aşkın kişi tarafından kullanılıyor ve 100 milyardan fazla arama yapılıyor. Durum böyleyken elbette Google, artık internet üzerinden yapılan ticareti de doğrudan etkiliyor. Rekabetin her geçen gün arttığı internette Google gibi arama motorlarının ilk sıralarında yer alarak daha fazla satış yapabilmek mümkün. Zira Google'da arama yapan kullanıcıların %70'inden fazlası ilk sıralardaki siteleri ziyaret ediyor. Artık en küçük işletmeler bile arama motorlarında ilk sıralarda yer alarak bulundukları pazardan ciddi bir pay alabiliyor. Tüm bunların yanında sıradan bir web sitesi yerine dönüşüm optimizasyonu iyi ayarlanmış web tasarımlarının da önemli bir payı var." dedi.

Arama motorları üzerinden potansiyel müşterilere ulaşma konusunda en karlı yatırım araçlarının başında SEO'nun geldiğini belirten Sarıyaz, "SEO, web sitelerinin arama motorlarına göre düzenlenmesini ve sürekli güncellenen 200'ün üzerindeki arama motoru algoritmasını içeriyor. Uzun vadeli kazanç için en karlı yatırım araçların başında SEO geliyor. Arama motorlarının organik arama sonuçlarında yani reklam olmayan alanlarda üst sıralarda yer alarak daha fazla müşteriye ulaşan işletmeler artık dijital pazarlama bütçelerinin büyük bir kısmını da arama motoru optimizasyonuna ayırmaya başladı. Bu sayede hem marka oluşturmak hem de kazançları artırmak mümkün." dedi.

Google'da ilk sayfada yer alabilmenin diğer bir yolunun da Google'a reklam vermenin olduğunu ve dünyada bir milyondan fazla işletmenin Google reklam hizmetinden yararlandığını belirten Sarıyaz, "Google reklamları sayesinde ürün veya hizmetinizi Google'da arayan potansiyel müşterilere birkaç saat içinde ilk sayfadan ulaştırabilmek mümkün. Google'da reklamlarınız tıklanıp siteniz ziyaret edildikten sonra yada müşterileriniz sizi telefonla aradıktan sonra ücret ödüyorsunuz. Diğer bir deyişle, reklamınız işe yaradığında para ödemiş oluyorsunuz. Reklamları dünyanın herhangi bir ülkesinde, şehrinde yada belirlenen bir bölgede istediğiniz bir saatte Google'da arama yapan hedef kitleye iletebiliyoruz. Hatta işletmeden belirli bir uzaklıkta olan hedef kitleye bile reklamları gösterebilmek mümkün. Böylece ülke ekonomisine katkısı olan KOBİ'lerin reklam bütçelerini verimli bir şekilde kullanırken reklamlarının da doğru hedef kitleye ulaşmasını ve işletmelerin iş hacimlerini artırmalarını sağlıyoruz." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Google Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title