Haberler

Gönül Elçileri Toplantısı Düzenlendi

Pazar'da, Gönül Elçileri Toplantısı organize edildi.

Pazar'da, Gönül Elçileri Toplantısı organize edildi.

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan başkanlığında yapılan, Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile Projesi'nin tanıtım toplantısına, Yazı İşleri Müdürü Sedef Kaan, Rize Çocukevi Koordinasyon Başkanı Mücella Sadıkoğlu ile projede yer alan diğer ilgililer katıldı.

Aslan, burada yaptığı konuşmada, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısını artırmak, gönüllülüğü yaygınlaştırmak ve insan kaynağı ihtiyacını kuvvetlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Gönüllülüğün yeni icat edilen bir şey olmadığını belirten Aslan,

"Hayırseverlik, ihtiyaç sahibine el uzatmak bizim haz aldıklarımızdan bazıları. Toplumun farklı kesimlerine devletimiz ulaşmaktadır. Ama o paylaşımın biraz da sivil insanların bünyesinde yapılabilmesi gerekiyor" dedi.

Sadıkoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde ülke genelinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi'nin tanıtımında koruyucu aile uygulaması hakkında bilgi vererek, şunları söyledi:

"Yuvadan çocukları çıkartarak evlerde bakılmasını sağlıyoruz. Yuvayı inşallah kapatmak aşamasındayız. Yuvada 14 çocuğumuz var. Çocuk evlerimizde ise 50 çocuğumuz bulunuyor. Koruyucu aile kapsamında Rize'de ailemiz yok. Korucu aile kampanyasını başlattığımızdan itibaren 11 başvuru yapıldı. Şartlar öğrenilince vazgeçiliyor. Uygun olan iki aile bulunuyor. Genelde koruyucu aileye herkes evlat edinmek için yaklaştığından çocuk vermekte zorlanıyoruz. Gönül elçiliği kapsamında 208 elçimiz var. Bu konuda Rize'de bir de dernek kurduk."

Muhabir: Naci Güven

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır - RİZE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title